Rotterdam,
17
mei
2023
|
08:44
Europe/Amsterdam

Studenten handhaving maken Rotterdam nog gastvrijer en veiliger

Directeur Miriam Harika van Toezicht, Handhaving, Parkeren en Markten van de gemeente Rotterdam en adjunct-directeur Rita Bornebroek-Smits van Albeda hebben hun handtekening gezet onder een bijzondere samenwerking om de stad gastvrijer en veiliger te maken. De studenten volgen een traineeship tot Handhaver in een 1-jarig bbl-traject. De gemeente Rotterdam en Albeda Facilitair & Veiligheidscollege verzorgen samen de opleiding, examinering en diplomering.

Trots en discipline
“We zijn blij met deze bijzondere samenwerking” vertelt directeur Miriam Harika van de gemeente Rotterdam. “We zetten een handtekening voor een nieuwe toekomst, een toekomst met enthousiaste mensen. Ik zie trots en discipline bij de studenten. Ze gaan bijzonder werk doen voor een geweldige stad. Hoe gaaf is dat!”. “Ook wij zijn trots” vervolgt Rita Bornebroek-Smits, adjunct-directeur bij Albeda. “We zien de handhavers als de cityhosts van de toekomst. We willen de meest gastvrije stad van Nederland worden. Als deze studenten de opleiding hebben gehaald, dan gaat het pas echt beginnen. We gaan er iets moois van maken op weg naar het diploma!”

Ik hou van deze stad
Bij de studenten spat de energie eraf. Het leeftijdsverschil in de groep is groot maar dat maakt het juist dynamisch.  De opleiding is vanaf de eerste dag een succes volgens de studenten. Rocheandra (22) volgde de opleiding Pedicure en kwam via haar schoonouders, die bij Handhaving werken, bij deze opleiding uit. “Deze opleiding sluit beter aan op wat ik wil. Het is heel afwisselend. We volgen theorie en praktijk bij het opleidingscentrum van IBT bij de VanGhentkazerne en bij Albeda. We doen veel aan weerbaarheid, conditietraining en zelfverdediging.” Damian (18) volgde de opleiding Automonteur maar deze opleiding past ook hem beter. “Het is een bijzonder traject met heel veel mogelijkheden. We kregen een rondleiding in de controlekamer van de Erasmusbrug. Dat was echt heel tof. Tijdens de introductieweek zijn we veel in de stad geweest. Dan voel je de warmte van de stad en waar je straks gaat werken!” Jamal (28) is een echte Rotterdammer. “Ik heb hiervoor diverse beroepen gehad, van hoofdconducteur tot koelmonteur. Ik heb altijd wat in de wijk willen doen en als gastheer voor de stad willen optreden!” 

Ook Dennis (42) is een geboren en getogen Rotterdammer. “Ik heb in het leger gezeten en als beveiliger gewerkt op Zuidplein en in de Markthal. Via een collega kwam ik bij deze opleiding uit. Ik hou van de stad en ik wil graag mijn steentje bijdragen. Hospitality is daarbij heel belangrijk. Vanaf dag 1 zijn we hier met open armen ontvangen, echt een warm welkom. Hospitality is voor mij vriendelijk zijn, een open houding hebben en klaarstaan voor iedereen. Ik behandel de ander zoals ik zelf graag behandeld wil worden. Daarom past deze opleiding zo bij mij.”

Je bent welkom
Onderwijsleider Jaccoline Faasse van Albeda Facilitair & Veiligheidscollege is heel enthousiast: “De groep trainees is in maart gestart. Het wordt een jaar bikkelen maar dat gaat zeker lukken met deze groep gedreven studenten. Op naar het diploma en dan aan de slag in de stad! Samen maken we de stad nog gastvrijer en veiliger. Er komen nog meer klassen aan dus voor iedereen die geïnspireerd is geraakt…je bent welkom! Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.rotterdam.nl/handhaving of via Instagram: WerkenbijHandhavingRotterdam .