Rotterdam,
07
december
2020
|
12:36
Europe/Amsterdam

Studenten Handhaver toezicht & veiligheid op pad met alumni

Studenten van de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid zijn samen met boa’s op pad geweest. Het was voor hen de eerste keer dat ze in uniform de straat op gingen en mensen aan moesten spreken op hun gedrag.

Ook dit jaar hebben zij bijgedragen aan de DDO-actie (het Donkere Dagen Offensief). Samen met Handhaving Capelle gingen zij onder begeleiding van oud-studenten die allen werkzaam zijn als boa, de straat op en spraken zij burgers aan om hen bewust te maken van het verhoogde inbraakrisico nu het buiten eerder donker wordt.

Naast deze actie werden de eerstejaars ingezet op winkelcentrum de Koperwiek om toezicht te houden op de per 1 december ingevoerde mondkapjesplicht. Onder begeleiding van boa’s spraken zij burgers aan op hun gedrag en op het op de juiste manier dragen van het mondkapje. De mondkapjesplicht werd overwegend goed nageleefd.

Praktijkdocent Reno kijkt terug op een zeer geslaagde en leerzame dag waarin studenten echt goed kennis hebben gemaakt met het werk in het veld. Dankzij de begeleiding van oud-studenten: Rocky, Delano, Therry en Schaymae (allen werkzaam als boa bij Handhaving Capelle) was het een leerzaam avontuur. Zij waren op hun beurt weer erg enthousiast over de inzet van onze studenten!