Rotterdam,
10
februari
2022
|
14:53
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Startcollege Hellevoetsluis in finale Skills Heroes

Studenten Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara hebben de finale van Skills Heroes bereikt. Op 1 april wordt bekend gemaakt in Utrecht of zij de eerste, tweede of derde plaats hebben behaald.

Voorbereiding
Na een gedegen voorbereiding die al in november 2021 begon en drie kwalificatiewedstrijden kwamen Isabel Riveros Ortellado en  Lleili Aquino Alcantara als winnaars uit de bus en mochten zij samen naar de finale. Isabel en Lleili hebben heel veel geoefend en zijn zeer gemotiveerd.

Op dinsdag 8 februari hebben zij voor de laatste maal geoefend en meerdere gerechten voor Startcollege directeur Jack de Jong  en onderwijsleider Karola Zevenbergen bereid en geserveerd. Na een toespraak en een hart onder de riem van Jack de Jong vertrok het gezelschap richting Zwolle.

Scores
Voor de wedstrijd waren de dames lichtelijk nerveus en na een peptalk van docent/begeleider Güvenç  Ayaz  gingen ze  vaardig aan de slag.  De onderdelen waarop gescoord moest worden zijn; planning, werkvoorbereiding, tijdmanagement, kleur en presentatie, textuur, smaak, (werk)ruimtes bedrijfsklaar maken , uitserveren, samenwerking, communiceren, feedback geven, taakverdeling , veiligheid, hygiëne, ordelijkheid en persoonlijk functioneren.

Na een hele spannende dag ontvingen de studenten een certificaat en  gingen met een goed gevoel richting Hellevoetsluis. Isabel en Lleli hebben 90.67 punten van de 100 gescoord. Dit betekent dat zij op de laatste drie plaatsen staan.

Bekendmaking
Op 1 april wordt bekend gemaakt  in Utrecht op welke plaats ze definitief eindigen.  Albeda Startcollege is super trots op deze twee toppers!

Bekijk hier het filmpje van de bekendmaking.