Rotterdam,
02
november
2017
|
10:33
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Startcollege aan de slag bij ISS Catering in Erasmus MC

Wethouder Struijvenberg en de vertegenwoordigers van ISS Catering Services, Learn2work en Albeda Startcollege ondertekenden op 1 november in het Erasmus MC een samenwerkingsovereenkomst. Doel van de overeenkomst is om Rotterdamse jongeren zonder startkwalificatie concreet perspectief op werk te bieden. Binnen deze Top Academie worden onderwijs en arbeidsmarkt verbonden, waardoor de geboden lesprogramma’s aansluiten op de wensen en behoeften vanuit de arbeidsmarkt.

21 studenten van Albeda Startcollege zijn inmiddels aan de slag bij ISS Catering Services. Alle facetten van de catering leren de studenten op de werkvloer. Didi, 18 jaar: “Ik vind het heel tof om hier te werken, catering is leuk omdat je er voor zorgt dat de gasten lekker eten en drinken krijgen. Ik vind het leuk om met mensen te werken en de verhouding theorie en praktijk is goed”.

Prachtige kans voor onze studenten

Jack de Jong, directeur Albeda Startcollege: “Wij hechten een groot belang aan het leren op de werkvloer en samenwerking in allianties met bedrijven. De werkvloer van ISS Catering Service is voor deze jongeren, die bij ons een entreeopleiding volgen, het beste praktijklokaal. Ze leren en werken in een echt bedrijf. In een schoolgebouw kunnen wij niet op die manier het vakmanschap overbrengen. De samenwerking met ISS Catering Services is een prachtige kans voor onze studenten.”

Bekijk hier de foto’s.