Rotterdam,
23
mei
2019
|
15:32
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Sportcollege steken handen uit de mouwen in Bosnië

Een groep studenten van Albeda Sportcollege met het keuzevak 'Internationale sportontwikkeling' is op 18 mei afgereisd naar Bosnië.

Tijdens de prestatieloop18 april jl. is door de lopers geld opgehaald voor de organisatie 'Out of Area'.

Albeda Sportcollege werkt al een aantal jaar nauw samen met deze Nederlandse organisatie. Sinds 2002 brengt Out of Area individuen of groepen mensen op projectbasis in een vreemde, indrukwekkende omgeving. Deze tijdelijke nieuwe omgeving en de daarmee samenhangende emoties brengen de deelnemer in een ongekende 'Out of the box' situatie. Van hieruit kan goed worden gewerkt aan kennisoverdracht, groepsbinding en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie regelt het verblijf en zorgt voor een voortzetting van het project.

Tot en met 23 mei knappen de studenten schoollokalen op. De studenten worden in Bosnië geconfronteerd met een zeer lage levensstandaard. Ter plekke zijn geen middelen voorhanden om het onderhoud zelf te plegen. Via sponsoring hebben de studenten het mogelijk gemaakt om klusmaterialen aan te schaffen. Naast het opknappen van de school hebben de studenten voor de kinderen van de betrokken school sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Ook een bezoek aan Serajevo stond op het programma, om ter plekke kennis te nemen van de geschiedenis van de oorlog.

Bekijk hier de reactie van de kinderen.