Rotterdam,
13
maart
2019
|
14:49
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda leren alles over netwerken tijdens MBO Bedrijvendag 010

Op 12 maart vond de jaarlijkse MBO Bedrijvendag 010 plaats. Ruim 900 Albeda-studenten van het Zorgcollege, College Economie & Ondernemen, Sportcollege, Startcollege en College Sociaal & Pedagogisch Werk kregen op deze dag masterclasses van onder andere Joseph Oubelkas, Shay Kreuger, NetworKing Charles Ruffolo en boxcoaches van de Loopbaanlounge. Studenten van het Startcollege oefenden hun netwerkvaardigheden vervolgens met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven tijdens een netwerklunch en studenten van de andere colleges gingen in de middag bij bedrijven op bezoek voor een netwerkgesprek. De dag leverde mooie interacties op met studenten bij wie het netwerken in het bloed zit en inspireerde studenten die er even doorheen zaten.

Indrukwekkende verhalen

Joseph Oubelkas, bekend van de boeken 400 brieven van mijn moeder en Gezondheid, Liefde, Vrijheid vertelde in het Maasgebouw aan een zaal met 600 muisstille studenten indrukwekkende verhalen over zijn jarenlange, onterechte verblijf in een Marokkaanse gevangenis. Hij bouwde een netwerk op (ook met de grootste criminelen), leerde talen, legde een bloementuin aan en deelde de giften uit Nederland met zijn mede-gevangenen. Zijn tips? Focus, neem verantwoordelijkheid, bepaal je doelen en bereik ze!

You direct your own life!

Het heft in eigen handen nemen was ook de boodschap van de ex-presentator van FunX Shay Kreuger. Zij besloot eind vorig jaar ontslag te nemen bij FunX en het over een andere boeg te gooien. Ze hield een open verhaal waarin ook naar voren kwam hoe moeilijk ze het vindt om te netwerken. Hoe comfortabel het is om niet in gesprek te gaan en lekker met je vrienden in een hoekje te staan ouwehoeren. Ze moedigde de studenten aan om kansen te grijpen, waarop een van de studenten haar vroeg of ze nog contacten bij FunX had en of zij een goed woordje voor hem kon doen als rapper. Ze daagde hem uit om te rappen voor de hele zaal en gaf daarbij aan dat ze niets voor hem zou doen als ze het niet goed vond. De rap was goed en de deal gemaakt.

Jurk voor Michelle Obama

Charles Ruffolo, The NetworKing en schrijver van het boek Netwerk je weg naar succes maakte op onnavolgbare wijze contact met studenten van het Startcollege op de Sportlaan en de Baljuwstraat. Hij vertelde over het belang van bewust netwerken: begin je netwerk, ken je netwerk, maak connectie, onderhoud je netwerk en geef aan je netwerk. Hij bracht dit in de praktijk door een aantal boeken weg te geven aan studenten die dit verdienden. Ruffolo gaf aan dat ook Obama in zijn netwerk zit, waarop een student mode vroeg of hij haar in contact kon brengen met hem, omdat ze graag een jurk wilde maken voor Michelle Obama. Ruffolo had meteen ideeën hoe dit aangepakt kon worden.

Studenten van het Startcollege kregen eveneens een dynamische workshop Boxcoaching, waarin hen werd geleerd hoe je over komt op een ander, hoe je jezelf goed presenteert, wat je incasseringsvermogen is en wat je van jezelf aan een ander laat zien.

Bedrijfsbezoeken

In de middag gingen 600 studenten in tweetallen met een presentje, eigen visitekaartjes én de MBO Bedrijvendag 010-app op zak de stad in om de bedrijven te bezoeken. Ze netwerkten met vertegenwoordigers van de Hema, Fyneda Foundation, Ymatch, Pour toi, Top Sport Rotterdam, Thuiszorg Medina, Ruimbaan Uitzendbureau, Adidas en vele anderen.

Bekijk het verslag van de dag op de website van de MBO Bedrijvendag 010

Bekijk hier de foto’s van de MBO Bedrijvendag 010 en hier de film die deze dag gemaakt is!

Wij danken alle sprekers, bedrijven en organisaties voor hun bijdrage aan deze geweldige dag en in het bijzonder de gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam, die de dag mede mogelijk hebben gemaakt.