Rotterdam,
06
februari
2020
|
16:11
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Horecacollege overhandigen cheque aan Sophia Kinderziekenhuis

Drie studenten van Albeda Horecacollege hebben onlangs een cheque ter waarde van maar liefst € 3.640,- overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis. In het kader van de ‘lichtjesactie’ van Sophia verkochten zij tijdens Kerstdiners in Albeda Vipz, Albeda Groos!, Albeda Proef! en Albeda Sluis lichtjes voor in de Kerstboom. De opbrengt komt ten gunste van het nieuw te realiseren Sophia Kinderhersencentrum.

Overhandiging cheque
Samen met drie studenten bezocht onderwijsleider Mark Twilt het Sophia Kinderziekenhuis om vervolgens in de uitzending van Sophia TV, de cheque met daarop het bedrag van € 3.640,- te overhandigen. Studenten: Kevin, Dariene en Denise maakten het schitterende bedrag kenbaar en vertelden daarbij hoe dit bedrag tot stand is gekomen. "Ik ben ongelofelijk trots op onze studenten die gezorgd hebben voor de hoogste opbrengst van alle deelnemende scholen/bedrijven. Het doel was om zoveel mogelijk lichtjes te verkopen en dat is gelukt’’, zegt Mark.

Maatschappelijke betrokkenheid
Tijdens Kerstdiners hebben horecastudenten op alle mogelijke manieren de lichtjes onder de aandacht gebracht bij gasten. Ze hielden een speech, gingen de tafels langs en koppelden zelfs een optreden van Albeda danscollege aan de lichtjesactie van Sophia. “Maatschappelijke betrokkenheid staat bij Albeda hoog in het vaandel’’, vertelt Mark. “Wij zetten ons vaker in voor goede doelen, ook om onze studenten bewust te maken van de noodzaak. Dit is de eerste keer dat we gezamenlijk, met onze vier Albeda-restaurants, geld hebben ingezameld voor dit fantastische doel. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken wat voor belangrijk werk zij doen”, besluit de apetrotse onderwijsleider.

Klik hier voor de foto's.