Rotterdam,
17
januari
2019
|
16:40
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Horecacollege op ‘een wild’ avontuur

Op dinsdagochtend 15 januari vertrok een groep horecastudenten van Albeda Horecacollege naar de HANOS wildfabriek in Apeldoorn. In samenwerking met Groothandel HANOS is deze excursie georganiseerd. Doel was om studenten kennis te laten maken met het werk in een wildfabriek.

De visie van HANOS is dat wild echt wild moet zijn. Nergens in Europa vind je dan ook een vergelijkbaar assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur. Deze fabriek ligt daarom niet voor niets midden op de Veluwe waar veel van ons Nederlands wild voorkomt. In de wildfabriek wordt klein en groot wild geslacht om vervolgens te worden gedistribueerd naar alle HANOS vestigingen in Nederland.

Voor onze studenten van de opleidingen Kok en Gastheer/vrouw een mooie gelegenheid om kennis te maken met diverse wildsoorten, de kenmerken en hun leefwijze. Vakmensen gaven voorlichting en lieten in hun demonstraties zien hoe wild wordt geslacht en opgedeeld. De studenten waren erg geïnteresseerd en onder de indruk over de wijze waarop de medewerkers van HANOS respectvol omgaan met het dier uit de vrije natuur en de manier waarop zij wildproducten klaarmaken voor de horecamarkt.

Met deze dag kregen studenten een goede indruk over welk proces schuilgaat achter een mooi wildgerecht. Na een goed verzorgde lunch was het ‘wild’ avontuur voorbij en keerde de groep weer terug naar het vertrouwde Rijnmond.