Rotterdam,
13
oktober
2017
|
15:03
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda enthousiast over Goede Doelen Dag

In het kader van het 25 jarig bestaan van Albeda vond op donderdag 12 oktober de Albeda Goede Doelen Dag plaats. Zo’n duizend studenten en medewerkers gingen aan de slag bij 83 organisaties in Rotterdam en de regio.

Het doel van de activiteiten was om zoveel mogelijk de verbinding te zoeken met allerlei groepen uit de samenleving: kinderen, bejaarden, mensen met een verstandelijke beperking, nieuwkomers, verslaafden, zieken en daklozen. Dat doel is ruimschoots behaald.

Enthousiaste studenten

Albeda-studenten waren zeer enthousiast en soms ook onder de indruk van de contacten die ze deze dag maakten. Studente Mandy van Albeda Startcollege in Hellevoetsluis geeft precies weer wat Albeda met deze dag van verbinding heeft beoogd:

“Ik was met een hele lieve mevrouw die bijna 100 jaar is. Ze is nog bij de dag en heel intelligent. Ze vertelde over haar leven en dat ze heel eenzaam was. Ze vond het leuk dat ik er was en ze zei heel veel lieve dingen, zoals dat ik een goeie moeder ga worden en veel meer. Ik kreeg er een heel goed gevoel bij. Het is veel meer dan alleen een praatje maken. Je maakt de mensen heel blij en dat geeft mij ook voldoening.”

Uitspraken Albeda-medewerkers

Alle groepen die aan de Goede Doelen Dag deelnamen hadden een teamleider. Ook zij hebben ervaren wat deze activiteiten teweeg brachten. Hier volgt een aantal uitspraken:

“Na een lange dag samenwerken was het voor de cliënten van Noggus moeilijk afscheid nemen van onze geweldige modestudenten.”“Team Scholingswinkel gaat ontroerd naar huis. ’t Zijn na vandaag andere studenten. Ik zeg: volgend jaar weer.”“Dit nagesprek is goud waard! Studenten die aangeven hoe belangrijk het contact met mensen is.”“Vandaag met dagbesteding Wielewaal (ASVZ) en studenten VIG/MMZ in Blijdorp gewerkt. Papier prikken en kantine schoonmaken. Intensieve groep cliënten. Veel gelachen. Bewondering voor het geduld van de begeleiders. Studenten en ik zijn een ervaring rijker.”

Voorzitter college van bestuur Ron Kooren is tevreden over het resultaat van de dag: “Wij zijn meer dan trots op alle studenten en collega's die gisteren een bijdrage hebben geleverd om deze bijzondere dag mogelijk te maken. Het laat zien waar Albeda voor staat en de rol die onze school heeft in de verbinding met de samenleving.”

Bekijk hier de foto’s van de Goede Doelen Dag

Over Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving, met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.