Rotterdam,
21
januari
2021
|
18:18
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Danscollege geselecteerd voor Eurovisie Songfestival

Veertien studenten van Albeda Danscollege hebben een stageplek gekregen bij het Eurovisie Songfestival van 2021. Na een spannende auditie zijn zij geselecteerd om als stand-in de verschillende acts van de 41 landen tot in detail voor te bereiden. Zo kunnen alle aspecten van de acts tot in detail worden voorbereid voordat de verschillende delegaties aan de repetities beginnen in het Rotterdamse Ahoy. De repetities voor onze studenten starten in april.

Corrine Leyte, hoofd Albeda Danscollege: “We tonen wederom aan dat de studenten en alumni van Albeda Danscollege bij de top van het commerciële werkveld horen. Ik ben ontzettend trots op onze studenten en het professionele team van docenten die dit allemaal mogelijk maken.”

Volgens een woordvoerder van de organisatie van het Eurovisie Songfestival: "Een unieke kans voor de studenten. Juist in een periode waarin het door de geldende coronamaatregelen voor deze studenten op het moment lastig is om een stageplaats te vinden."

Franklin Ignacio van impressariaat Dutch Dance Artistry is er blij mee. "Albeda Danscollege levert al jaren succesvolle dansers af aan het commerciële werkveld, dat blijkt nu ook weer. De Eurovisie Songfestival 2021 Dancecrew voor de liveshows bestaat ook nog eens uit onder andere vijf alumni en drie vierdejaars van Albeda Danscollege. Dat is naast de 14 stageplaatsen voor onze studenten."

Ook de Rotterdamse wethouder Said Kasmi, onder meer verantwoordelijk voor het Eurovisie Songfestival, is verheugd. "Ik vind het geweldig dat de organisatie van het Eurovisie Songfestival deze onvergetelijke stage aanbiedt aan de studenten van Albeda Danscollege. Ik hoop dat dit voorbeeld bedrijven inspireert en tot actie aanzet. Want ruim 4000 mbo-studenten zijn in de regio Rijnmond nog op zoek naar een stageplek. Studenten van nu zijn de werknemers van de toekomst."

Luister ook naar het interview dat Michaela van Albeda Danscollege gaf aan FunX.