Rotterdam,
11
februari
2020
|
13:38
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda College Economie & Ondernemen winnen landelijk MBO Debattoernooi

Afgelopen vrijdag 7 februari heeft het debatteam van Albeda College Economie & Ondernemen het landelijke debattoernooi gewonnen. Studenten van de opleidingen Ondernemer retail, Medewerker marketing & communicatie en Internationale handel namen het op tegen 200 andere studenten van de tien deelnemende ROC’s. In Amersfoort kregen studenten Duncan van Bregt, Alana de Joode, Illse Radewalt, Leendert Rietveld en Max Oskam hun prijs uitgereikt namens de stichting Nederlands Debat Instituut. Student Duncan van Bregt kreeg ook de prijs voor beste individuele debater van het toernooi.

Voor en door studenten
Deze geweldige prestatie komt voor uit een reeks debattrainingen. Deze trainingen zijn verzorgd door oud-studenten Brandon Ridderhof, Boudewijn Brandwijk en Corné Roubos in samenwerking met Albeda-begeleider Hylke Mijnster en vormen onderdeel van de economische opleidingen. Hylke licht toe: “Kunnen debatteren vormt een waardevolle vaardigheid op het cv van iedere student. Door goed te debatteren durven studenten overtuigender te spreken, zorgvuldig te leren luisteren en nieuwsgierig te blijven naar de mening van een ander. In hun toekomstige loopbaan hebben ze daar baat bij. Het is erg mooi om te zien hoe studenten elkaar op deze manier vooruit brengen. Dat brengt een ongelooflijk positieve energie teweeg!” De winnende studenten gaan deze debattrainingen komend schooljaar voor studenten van Albeda College Economie & Ondernemen verzorgen. Zoals zij zelf ook zijn getraind door oud-studenten van het college. Daarmee is het een project voor en door studenten

Duncan: “Ik vond zowel de voorbereiding als het toernooi zelf erg leuk en inspirerend. De debatlessen leerden me om zaken vanuit een ander perspectief te benaderen en me daarmee te verdiepen in een ander.” De jury bestond uit debatspecialisten, juristen, beleidsmedewerkers en studenten. De jury gaf punten voor presentatie, argumentatie en teamwork.