Rotterdam,
20
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda College drijvende krachten achter nieuw Leerwerkbedrijf in winkelcentrum Zuidplein

Op maandag 23 november openen wethouder Struijvenberg en Ron Kooren, voorzitter CvB van het Albeda College, een nieuw Leerwerkbedrijf op Zuidplein. Hier werken op jaarbasis zo’n 20 tot 30 studenten voor MKB-ondernemers van het Zuidplein, verzorgen ze het officemanagement van alle bewonersorganisaties in Charlois en voeren ze opdrachten uit voor het managementkantoor en de winkeliersvereniging Zuidplein en ondernemers in de nabijheid van Zuidplein.

Naast deze combinatie van leren en werken opent de gemeente op deze laagdrempelige locatie een loket voor leerwerkbanen, vacatures voor jongeren en carriérrestartgaranties van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Dit loket wordt bemand door Albeda-studenten juridisch onder begeleiding van de gemeente en is verbouwd door studenten. Het feit dat het leerwerkbedrijf zo dicht op de ondernemers zit, betekent ook dat stageplaatsen en leerwerkbanen snel zichtbaar worden.

Voor Albeda voorzitter Ron Kooren is het belang glashelder; "Leren doe je niet alleen in een leslokaal, maar je ontwikkelt jezelf vooral op de werkvloer. We doen dit al op meer plekken in Rotterdam en omgeving, omdat we geloven dat zowel studenten als bedrijven hierbij gebaat zijn. Door de samenwerking met de ondernemers op Zuidplein en de gemeente komen de talenten van onze studenten en jongeren nog beter tot hun recht".

Ook wethouder Struijvenberg onderschrijft het belang voor de jongeren en de bedrijven; "Het talent uit de stad moeten we benutten. Daarom is het zo belangrijk dat het Albeda en de werkgevers van Zuidplein de jongeren kansen en mogelijkheden geven met dit Leerwerkbedrijf. Hier werken jongeren aan hun opleiding én leren ze werken: een win-win situatie!"

NOOT VOOR DE REDACTIE NIET VOOR PUBLICATIE:

Het programma ziet er als volgt uit:

Inloop: 09.00 - 09.15 uur
Opening: 09.10 - 10.00 uur
Napraten: 10.00 - 10.45 uur
Adres: Zuidplein Hoog 474 (tegenover de Action)

Na de opening is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de heren Kooren en Struijvenberg , de studenten en ondernemers.

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.