Rotterdam,
16
september
2016
|
10:57
Europe/Amsterdam

Studente Yessica Noordzij Albeda College verzorgt make-up Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Dit jaar veroverde Yessica Noordzij de derde plaats tijdens de landelijke finale van Skills Heroes. Yessica is derdejaarsstudente bij het Albeda College en volgt de opleiding Schoonheidsspecialist op niveau 4. Zij is samen met de andere finalisten door Skills Netherlands uitgenodigd om Tweede Kamerleden op Prinsjesdag te voorzien van make-up. De activiteit vindt plaats in de salon van Aveda in Den Haag.

Yessica: “Het is echt een prachtige ervaring. Dat ik derde ben geworden tijdens de landelijke finale was al super en nu dan zo’n belangrijke klus samen met de andere finalisten. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar vind het ook spannend, hoor. Het is belangrijk dat de Tweede Kamerleden er goed uitzien; ten slotte ziet heel Nederland hen. Ik ga mijn best doen. Na afloop mogen we ook nog naar de optocht en de Gouden Koets kijken; een prachtige afsluiting.”

Skills Netherlands
Net als vorig jaar worden Tweede Kamerleden op Prinsjesdag uitgenodigd om hun haar en make up te laten verzorgen door mbo-talenten. Deze activiteit dient ter promotie van mbo-vakmanschap, de Skills Heroes vakwedstrijden en de deelname van Team Nederland aan EuroSkills 2016 in Zweden. Skills Netherlands organiseert samen met onderwijs en bedrijfsleven jaarlijks vakwedstrijden onder mbo’ers. Studenten krijgen zo de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen. De activiteit op Prinsjesdag organiseert Skills Netherlands in samenwerking met een aantal partners: de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO), Aveda The Hague, MBO Raad, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, CNV Vakmensen en FNV MOOI.