Rotterdam,
28
mei
2021
|
09:22
Europe/Amsterdam

Student Ivanildo Kewal - International event management studies over zijn stage op het Eurovisie Songfestival

Als alternatieve stage hebben zes studenten van de opleiding Medewerker evenementenorganisatie en International event management een unieke ervaring mogen meemaken. Namelijk bij het Eurovisie Songfestival! De enthousiaste studenten zijn begin april gestart met het handhaven en assisteren van het Health and Safety team van HBESC 2021 gedurende het Songfestival. We vroegen student Ivanildo Kewal naar zijn ervaringen en uniek ‘achter de schermen-materiaal’. Want ja, één voordeel aan stage lopen bij het grootste event van de wereld is wel… op de foto gaan met alle artiesten!

“Via mijn docent Petra Kroon ben ik terecht gekomen bij deze stage. Ik ben 1e jaars student van de opleiding International event management en liep van 11 april tot 1 juni stage bij het Songfestival. We fungeerden als health and safety hosts. Hierbij kan je denken aan het letten op de veiligheid van bezoekers en artiesten en het naleven van de RIVM-maatregelen in het kader van corona. We attendeerden vaak mensen op hun mondkapjes en checkten de desinfectiepaaltjes.

Maak je nooit meer mee!
Het is in deze tijd best vervelend dat wij steeds gasten op de huid moesten zitten over de mondkapjes. Ik kreeg hier wisselende reacties op terug, daar moet je mee om kunnen gaan! Ik bleef vooral rustig, dat is het enige wat ik kon doen. Het was zo’n unieke ervaring, dit maak je nooit meer mee! Het is het grootste evenement van heel de wereld! Een groot voordeel aan deze stage is alles van dichtbij mee kunnen meemaken. Zo heb ik alle repetities kunnen zien en mocht ik overal achter de schermen meekijken. Met de in totaal zes studenten van de opleiding Event management en Medewerker evenementenorganisatie werden we verdeeld ingezet over heel Ahoy. Allemaal met onze eigen taken. Soms hielpen we op de andere afdelingen mee, waardoor we veel geleerd hebben over het vak event management.

Na het Songfestival was ik met name druk bezig met de afbouw. Ook kon ik tussendoor verder werken aan de stageopdrachten die we tijdens het Songfestival hebben moeten doen. Vanaf 1 juni ga ik weer opzoek naar een nieuwe, vervangende stage. Ik neem deze ervaring zeker mee voor de toekomst! Later zou ik graag zelf een soortgelijk, groots evenement op willen zetten. Een eigen bedrijf binnen de evenementen branche en daar dan vervolgens zoiets moois mee kunnen organiseren lijkt me een geweldige ervaring!"

Bekijk voor diverse achter de schermen filmpjes en foto's, gemaakt door student Ivanildo zelf, ons instagram-kanaal: albeda_economie_ondernemen.