Rotterdam,
30
september
2020
|
09:34
Europe/Amsterdam

Student Farisho wint MusicSlam 2020

Farisho Monsanto, tweedejaars student van de opleiding Basismedewerker mode heeft de finale van MusicSlam 2020 gewonnen. MusicSlam is een unieke samenwerking tussen DoelenEnsemble en Albeda van waaruit de wedstrijd, die in het teken van 75 jaar vrijheid stond, is georganiseerd. Studenten uit verschillende mbo colleges van Albeda hebben meegedaan. Negen finalisten stonden afgelopen maandagavond in studio New Grounds in Rotterdam op het podium met een speciaal programma.

Speciaal omdat voor elk gedicht dat de studenten van Albeda hadden gemaakt een muziekstuk werd gecomponeerd door het DoelenEnsemble en DJ Enio van het HipHophuis. Klassieke-pop en hiphopmuziek in fusie leverden nieuwe muziek op die de gedichten samen met dansers van Albeda Danscollege begeleidden, ondersteunden en zo de rode draad vormde door het programma.

Wat begon als voor de “fun” meedoen en zoals Farisho zegt “laat ik uit mijn comfort-zone stappen en gewoon meedoen” is hij met zijn gedicht over vrijheid de winnaar geworden van Music Slam 2020. Vol blijdschap vertelt hij: “Na de bekendmaking kon ik het nog niet bevatten, maar nu komt alle vreugde eruit. Mijn ouders en oma, die bij de finale aanwezig was, vinden het ontzettend tof”.

Naast een winnaar was er ook een tweede, derde en vierde prijs gewonnen door respectievelijk Jade Goudmijn (opleiding Facilitair leidinggevende), Demi Wessel (opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker) en Isabel Oschatz (opleiding Manager-ondernemer horeca). Jade Goudmijn won de publieksprijs.

Citaat uit het juryrapport van International Poetry: “Wat zo mooi is aan alle gedichten is de directheid en de betrokkenheid die uit de teksten van alle studenten spreekt. De teksten zijn allemaal met toewijding en gevoel voor ritme en muzikaliteit gemaakt. De boodschap: het menselijk perspectief, een pleidooi voor vrijheid en meer oog voor elkaar zonder mensen in hun eigenheid en eigenzinnigheid te beknotten, deze elementen zijn oprecht en overtuigend verwoord.”

De studenten zelf werden in de afgelopen periode begeleid door niemand minder dan stadsdichter Dean Bowen.

 

Meer informatie: Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen: T 06 43 25 38 86 of mail naar [email protected]

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.