Rotterdam,
20
november
2018
|
15:50
Europe/Amsterdam

Student Albeda verkozen tot landelijke ambassadeur mbo 2018

Desiree Hernandez van mbo-instelling Albeda mag zich een jaar lang de landelijke ambassadeur van het mbo noemen. Tijdens het Ambassadeursgala – de afsluiting van de Dag van het mbo – gisteren in Apeldoorn ontving ze deze titel uit handen van Ingrid van Engelshoven (minister van OCW) en Klaas Verschuure (wethouder mbo, gemeente Utrecht).

Landelijke ambassadeur mbo 2018
Als landelijke ambassadeur vertegenwoordigt ze het komende jaar bijna een half miljoen mbo-studenten. Daarnaast ontvangt ze een cheque te besteden aan haar persoonlijke ontwikkeling. Hernandez: “Ik had niet verwacht dat ik het zou worden, maar nu ik in deze positie ben kan ik het mbo prominent op de kaart zetten.” In aanloop naar het Ambassadeursgala nomineerden 42 mbo-scholen een ambassadeur, een student die opvalt door een grote maatschappelijke betrokkenheid en een bijzondere prestatie tijdens de opleiding. Op de website www.ditismbo.nl zijn de verhalen van alle genomineerde ambassadeurs te vinden.

Mbo: mega belangrijk onderwijs
Hernandez is derdejaars student Onderwijsassistent bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk in Rotterdam. Als landelijke ambassadeur kan ze een schakel zijn tussen mbo-studenten en de mbo-raad. Hernandez vindt dat het mbo wordt onderschat en haar doel is om dit te veranderen. Volgens haar zou mbo niet moeten staan voor middelbaar beroepsonderwijs, maar voor mega belangrijk onderwijs. “Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit voor het mbo mag gaan doen", vertelt ze als ze van de verrassing is bekomen. "Mbo-studenten zijn de motor van de maatschappij en daar is veel te weinig waardering voor. Ik krijg kippenvel als ik hoor spreken over hoger en lager opgeleid. Mbo-studenten zijn niet lager opgeleid of minder slim. Wij doen deze opleidingen omdat we talenten hebben en die we willen inzetten voor de samenleving.”

De Dag van het mbo en het Ambassadeursgala
‘De Dag van het mbo’ is een gezamenlijk initiatief van de MBO Raad, SBB, het ministerie van OCW en de MBO Academie. Op deze dag verbinden docenten, leerbedrijven, schoolbestuurders en de overheid zich met elkaar door middel van lezingen, workshops en dialogen. ‘De Dag van het mbo’ is onderdeel van ‘Dit is mbo’ waarbinnen diverse organisaties samenwerken om de waarde van het mbo voor samenleving en economie te laten zien.

Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.