Rotterdam,
14
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Student Albeda College Muzikant/ Producer muziekambassadeur van Rotterdam 2016

Rapper Monta, Albeda Student van de opleiding Muzikant/Producer, heeft op zondag 13 december de negende Music Matters Award gewonnen en mag zich een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam noemen. Hij wint een stimuleringsprijs van 10.000 euro en wordt een jaar lang begeleid en gecoacht door Music Matters. Elf uiteenlopende finalisten streden in Theater Zuidplein om de titel van ‘Muziekambassadeur van Rotterdam 2016’.

Winnaar Music Matters Award

De uitreiking vond plaats in Theater Zuidplein. De sfeer in de zaal was uitbundig en het publiek genoot zichtbaar van de show met uiteenlopende acts, georganiseerd door Music Matters i.s.m. Epitome Entertainment. De finalisten gingen vooraf in gesprek met de jury om zo het ambassadeurschap te benadrukken en de jury te overtuigen van de kwaliteit en intentie van een goede ambassadeur. De Rotterdamse hiphop artiest Monta (Yannick Cabral Monteiro, 26 jaar) werd uitgeroepen tot de winnaar. De Jury; "Monta beschikt over een geweldige stem en flow en met zijn creatieve hiphop nummers zorgt hij ervoor dat ieder woord direct binnenkomt. Monta is Rotterdam." De rapper wint 10.000 euro om te investeren in zijn muzikale carrière en wordt een jaar lang professioneel begeleid. De publieksprijs alsmede de derde juryprijs was voor de jongens van Cityvox, tevens studenten van Albeda Muzikant/Producer. Met hun eigen sound en energieke optreden zetten zij de zaal letterlijk op zijn kop. De tweede juryprijs ging naar The Ingredients, die op het podium stonden als volwaardige artiesten met hun uitmuntende presentatie en uitstraling.

Jury

Dit jaar bestond de jury uit: André Heuvelman (o.a. solotrompetist RPHO en hoofdvakdocent trompet Codarts), Stanley Clementina (muzikant en docent Conservatorium Amsterdam), Philip Powel (directeur jazzpodium Bird), Githa Biekman (internationale booking agent), Mijke Loeven (singer-songwriter, directeur Jazz International en NSRT).

Finalisten

Dr. Rum (alumni Albeda Muzikant/Producer), David & the Circumstances, Tim Verhaal (oud student Albeda Muzikant/Producer), Kim Tavares, Dot Quartet, Jorge Hernandez, P. Sparkss (eerstejaarsstudent Albeda Muzikant/Producer) en Dichter behoorden tot de overige finalisten. Helaas vielen zij niet in de prijzen, maar verzorgden schitterende optredens. Eerdere winnaars waren Sabrina Starke, Kevin Ferreira da Silva, Ntjam Rosie, Ming’s Pretty Heroes, Rass Motivated (examenstudent Albeda Muzikant/Producer), Poliana Vieira (alumni Albeda Muzikant/Producer), Neda Boin en Lady Shaynah. De Music Matters Award is een project van Music Matters en Epitome Entertainment.

Foto credit: Eric van Nieuwland

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.