Rotterdam,
16
oktober
2018
|
18:42
Europe/Amsterdam

Project STRONG genomineerd voor de Rotterdamse Kinderrechten Award

Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseren op 21 en 22 november 2018 voor de tiende keer een STRONG estafettemars, een STRONG debat en voor de zesde keer de landelijke STRONG (Supporting The Rights of New Generations) conferentie tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Jongeren laten op die dag publiekelijk zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan.

Nominatie
Met de nominatie van het project STRONG maakt Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk kans op een geldprijs van € 10.000,-. Gemeente Rotterdam reikt deze prijs nu voor de tweede keer uit en vraagt daarmee aandacht voor de rechten van het kind.

Motivatie
De nominatie (door oud-studenten Susanna de Bruin en Margot van Mullem) vond plaats op basis van deze motivatie: De activiteiten die deze organisatie uitvoert rondom de rechten van het kind vinden wij een prachtig initiatief. Dit omdat alles in het teken staat van bewustwording van de (schending van de) Rechten van het Kind. Dit is naar ons inzien nodig in Rotterdam (om onder andere kindermishandeling tegen te gaan). We hebben met eigen ogen gezien met hoeveel passie men aan de realisatie van deze activiteiten werkt. Iedereen heeft voor ogen met welk doel dit alles wordt georganiseerd. De essentie van het project is duidelijk: (toekomstige) praktijkwerkers in contact brengen met de wetenschap om kindermishandeling sneller te signaleren en/of te voorkomen. Wij zijn van mening dat dit daadwerkelijk zal bijdragen in vermindering van mishandeling doordat men weet wat hij/zij kan doen in het geval hij/zij een niet-pluissituatie tegenkomt.

Begin november wordt duidelijk of we tot de drie laatste kanshebbers behoren en op de prijsuitreiking van 20 november in het Stadhuis op de Coolsingel aanwezig zullen zijn.