Rotterdam,
21
november
2019
|
13:04
Europe/Amsterdam

Start bouw Albeda-locatie Rotterdam The Hague Airport

Vrijdag 29 november wordt de start van de bouw gevierd van de nieuwe Albeda-locatie op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. De nieuwbouw locatie van Albeda op Rotterdam The Hague Airport zal vanaf schooljaar 2020- 2021 diverse luchthaven gerelateerde opleidingen huisvesten, zoals luchtvaartdienstverlening, facilitaire dienstverlening en veiligheidsopleidingen van Albeda.

De luchthaven als leslokaal

Albeda wil op de nieuwe locatie onderwijs vormgeven dichtbij de context van het beroep. De opleiding Luchtvaartdienstverlener wordt dus gegeven op het vliegveld. Studenten kunnen zo direct kennismaken met het bedrijfsleven waardoor ze leer-/werkervaring opdoen en op de hoogte zijn van de laatste innovaties. Studenten leren niet alleen in het schoolgebouw, maar ook direct in ‘real time situaties’ op de luchthaven zelf. 

The Learning Airport

Onderwijs in de brede context van het beroep geeft niet alleen kansen voor Albeda-studenten maar zeker ook voor bedrijven. Albeda is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met bedrijven uit diverse sectoren (Tech, Facility en Industry) uit het bedrijfsleven. Het samenwerkingsverband draagt de naam ‘The Learning Airport’. Innovaties vanuit het werkveld kunnen zo getoetst en ontwikkeld worden in het schoolgebouw. Het onderwijs ontwikkelt daardoor vanzelf mee met de beroepspraktijk. Deze wisselwerking verbetert de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven en vergroot daarmee de kansen en de duurzame inzetbaarheid van de studenten op de arbeidsmarkt.

Feestelijke viering start bouw

De start van de bouw wordt gevierd op vrijdag 29 november. Vanaf 14.30 uur is de inloop bij Brasserie Waalhaven op Malpensabaan 3 in Rotterdam. Om 15.00 uur vindt de opening plaats waarna er een symbolische handeling voor de start van de bouw wordt verricht op de bouwplaats. Na afloop vindt er een borrel plaats bij Brasserie Waalhaven. Verwacht einde is 16.30 uur. Pers is van harte uitgenodigd om bij de viering van de start van de bouw aanwezig te zijn.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.