Rotterdam,
20
december
2021
|
12:04
Europe/Amsterdam

Staatssecretaris blij met innovatieve ideeën mbo-studenten bij MBO Talent Challenge

Gerard Matabaro, student van de opleiding sociaal werker bij Albeda, deed op 14 december mee aan de MBO Talent Challenge voor ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Samen met 20 andere mbo-studenten pitchte hij ideeën aan het ministerie over hoe jongeren beter geïnformeerd kunnen worden over hun rechten op de werkvloer en hoe ze het beste om kunnen gaan met een conflict. Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma ging online in gesprek met de studenten: “We hebben echt veel behoefte aan ideeën van jonge mensen, ideeën die aansluiten bij hun leven en toekomst. Ik hoop dat deze uitreiking niet het eind is, maar een start van goeie initiatieven die we met elkaar kunnen oppakken.”

Innovatieve oplossingen

Stichting MBO Talent zet jonge praktische talenten in de spotlights! Onder andere via challenges gaan mbo-studenten in opdracht van partners uit het bedrijfsleven of de publieke sector aan de slag met een authentieke denk- of praktijkopdracht. Hierin worden zij begeleid door rolmodellen en coaches

De coaches gaven aan ongelooflijk trots te zijn op zowel de bevlogenheid van de studenten als hun fenomenale resultaten! De studenten presenteerden innovatieve oplossingen voor het vraagstuk en deden voorstellen voor campagnes, podcasts en apps.

Waardering voor het mbo

Gerard Matabaro is enthousiast over de ervaring die hij heeft opgedaan: “We deden het project op het ministerie van SZW en presenteerden onze ideeën voor de staatssecretaris en ambtenaren. We kregen hier goede begeleiding bij van de coaches en uiteraard ook tips en tops. We hebben ons netwerk vergroot, onszelf ontwikkeld en je voelt je als mbo’er gezien en gehoord. Ik was vooral blij met het feit dat het ministerie mbo’ers zal blijven betrekken bij dit project op het departement. We kregen ook nog een certificaat (#talentbewijs) en dat is zeer waardevol. Dit maakt inzichtelijk (ook voor werkgevers) op welke vlakken we gegroeid zijn tijdens de MBO Talent Challenge. Die waardering verdienen mbo’ers en het mbo!”

Lees hier meer over Stichting MBO Talent

Albeda Next

Gerard kreeg de kans om mee te doen aan de challenge via Albeda Next. Vanuit dit programma geeft Albeda studenten de kans om hun stem te laten horen, bijvoorbeeld bij dergelijke landelijke challenges. Albeda Next stimuleert ontmoeting, verbinding, inspiratie en netwerken.

Voor meer informatie over Albeda Next kun je contact opnemen met Ahmet Dikbas | Projectleider Team Next | [email protected]. Albeda Next is onderdeel van de Albeda-brede strategische programma’s van Albeda. Neem voor meer informatie over deze programma’s contact op met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected]