Rotterdam,
18
februari
2019
|
16:09
Europe/Amsterdam

Spetterende aftrap van project Mijn Baljuw met locatiemiddag voor studenten en medewerkers

Op 14 februari, Valentijnsdag, vond de gezamenlijke aftrap plaats van het project Mijn Baljuw. Voor deze gelegenheid was er een locatiemiddag georganiseerd met uiteenlopende workshops voor alle studenten en medewerkers, anders gezegd de ‘bewoners’ van Albeda, locatie Baljuwstraat. Een van de uitgangspunten van Mijn Baljuw is het creëren van een aantrekkelijke leer- en werkomgeving waar iedereen zich prettig, veilig en thuis voelt. Dit, zodat mensen niet alleen naar school komen om te leren of te werken, maar ook om bij elkaar te zijn. Daarom stond deze feestelijke aftrap in het teken van ‘in verbinding staan met elkaar’. Tijdens de workshops ontmoetten de studenten en medewerkers van de verschillende colleges elkaar.

Hapjes uit Maassluis
De locatiemiddag startte om half één en bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met heerlijke hapjes en drankjes, zoals smoothies, fruit-, mini kip- en garnalenspiesjes. Uiteraard was er, in het kader van Valentijnsdag, ook ruimte voor zoetigheid: met chocola omhulde aardbeien, marshmallows en mini-donuts. De catering werd zeer kundig verzorgd en met alle egards uitgeserveerd door studenten van het Horecacollege in Maassluis. Vooral hun collega-studenten van het Horecacollege op de Baljuwstraat genoten met volle teugen van de versnaperingen, die nu eens een keer niet door, maar vóór hun waren klaargemaakt.

Workshops
Zo’n 350 deelnemers vonden hun weg naar 23 zeer uiteenlopende workshops die met energie, passie en enthousiasme gegeven werden door medewerkers van de beveiliging en facilitaire dienst, de Klas als Werkplaats en docenten van het Horecacollege, Startcollege en Taal & Inburgering. Er was voor elk wat wils: van een taalquiz, creatief met hout / elektriciteit, gitaarles en wijn-, spijs- en kaasproeverijen, tot yoga, theorielessen rijbewijs B, mandala’s kleuren en kokoskoekjes bakken. De workshop I’m a refugee maakte veel indruk op de deelnemers, net als de demonstratie van de verdedigingssport Kurodaiya. De salsaworkshop zorgde voor gezellige tropische klanken in het gebouw. De sfeer was ronduit fantastisch!

Reacties
De reacties tijdens en na afloop van de locatiemiddag waren positief:

  • “Kan dit niet elke maand?” Hier krijg ik energie van!”

  • “Het is weer eens wat anders dan gewoon les krijgen.”

  • “Ik heb net de workshop Salsa gevolgd en vond het heel leuk om studenten van andere opleidingen te ontmoeten en met hen te dansen.”

  • “Ik heb na de workshop met een leuke jongen gepraat en we hebben elkaars Snapchat gewisseld!”

Toekomst

De opbrengst van de dag is ook door de werkgroep Mijn Baljuw ervaren als zeer positief en verrijkend. Er zijn nieuwe contacten tot stand gekomen tussen verschillende bewoners van de Baljuwstraat. Dit helpt om met elkaar de dialoog aan te gaan, bijvoorbeeld over locatie-brede afspraken. Door deze locatiemiddag is een grote stap gezet op weg naar de Baljuwstraat als een veilige, sociale ontmoetingsplaats. Zo kunnen we van Mijn Baljuw verder groeien naar Onze Baljuw.

Bekijk hier de foto’s en bekijk hier de film (2.16 m) over Mijn Baljuw.