Rotterdam,
19
april
2022
|
15:14
Europe/Amsterdam

Sociaal Ondernemen Challenge 2022

Van 19 tot en 22 april vindt de Sociaal Ondernemen Challenge 2022 plaats. Bij deze challenge gaan groepen mbo-studenten een week lang aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken bij verschillende deelnemende ondernemers. Uiteindelijk gaan er elf groepjes naar de finale waar zij voor een vakjury hun ideeën pitchen. Eén groep wordt uitgeroepen tot de winnaar van de Sociaal Ondernemen Challenge 2022. De challenge wordt georganiseerd door Masterpeace en Albeda College Economie & Ondernemen.

Het doel van de Sociaal Ondernemen Challenge is het maken van impact én het vergroten van ondernemerschapsvaardigheden bij mbo-studenten. De challenge inspireert en laat studenten tegelijkertijd kennis en vaardigheden opbouwen. De potentie van duurzaamheid en sociaal ondernemerschap is geïntegreerd in de challenge. Door te inspireren wordt perspectief gecreëerd. Jongeren worden enerzijds bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij, en anderzijds van de kansen die sociaal ondernemerschap biedt. Door de ondernemers te helpen met een bestaand vraagstuk maakt het project ook hier impact. Op deze wijze versterken ondernemers en studenten elkaar.

Dit jaar ook in Naaldwijk 
Het is de vierde keer dat de Sociaal Ondernemen Challenge wordt georganiseerd. En de Challenge groeit! Naast Albedalocatie Weena is dit jaar ook locatie Naaldwijk, waar Albeda gevestigd is in het World Horti Center, aangesloten waarmee het aantal deelnemende tweedejaars mbo-studenten op maar liefst 170 komt. Het succes in Rotterdam en het groeiende belang van duurzaamheid zijn zichtbaar in de groei van het evenement. Dit jaar doen maar liefst 170 studenten, 11 sociale ondernemingen, 24 docenten, 15 experts, 5 juryleden, 2 sprekers mee

Centraal thema tijdens de 4de editie van de Challenge is het ‘creëren van perspectief door jongeren te inspireren om als sociaal ondernemer aan de slag te gaan’. In totaal nemen elf sociale ondernemers aan de Challenge deel, voornamelijk uit de regio Rotterdam, Naaldwijk en Den Haag. Deelnemende ondernemers zijnStricters, Gered Gereedschap i.s.m. Bouwmaat, ZOO42, Patijnenburg, GroenCollect, Savvy, NUL TEEN ART, Stichting de Roodkapjes, Prestige Social, Forever Plants en Rotterzwam. Als sprekers verwelkomen we Chiel Versteeg van Tony’s Chocolonely en Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces én verkozen tot MVO-manager van het jaar 2020/2021. De finale is op vrijdagmiddag 22 april van 13:30 tot 15:00 op Albedalocatie Weena, Rotterdam. 

“Studenten ervaren middels de Challenge dat er enorme kansen liggen in sociaal ondernemen. Voor mens, milieu en henzelf! MasterPeace is hierbij de verbindende factor tussen het onderwijs en de sociaal ondernemers.”

Docent Albeda College

Bekijk hier het foto-album.

Bekijk hier de video van een voorgaand jaar.