Rotterdam,
15
april
2019
|
10:58
Europe/Amsterdam

Skills heroes winnaar Tim Bienefelt naar Kazan! Team NL WorldSkills

Tim Bienefelt, de beste mbo-student van Nederland in de categorie zelfstandig werkend bakker, onderdeel boulangerie gaat naar WorldSkills! Van 22 t/m 27 augustus strijdt hij om de titel beste vakman van de wereld. De bekendmaking van kandidaten die geselecteerd zijn voor team NL gebeurde afgelopen vrijdag live via facebook door Inge Vossenaar en Jos de Goey. Op 18 april komt het gehele team voor een eerste kennismaking bijeen op het Koning Willem I College in Den Bosch.

Tim: "Geweldig dat ik samen met mijn docent Cees Bakker mag afreizen naar Kazan om Nederland te vertegenwoordigen. Ik ga wederom het beste uit mezelf halen maar vooral genieten van dit avontuur!" Tim volgt zijn opleiding bij Albeda Horecacollege en is nu een jaar in dienst bij bakkerij Koese als brood-banketbakker. Het bakkersbloed zit al jaren in de familie. Hij is dan ook de zesde generatie bakker. "In de toekomst zou ik misschien een eigen bakkerij willen met allerlei verschillende soorten desembroden. Of ik zou proefbakker willen worden, dat houdt in dat je je bezighoudt met productontwikkeling van broden".

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld. De WorldSkills-competitie brengt meer dan 1.600 jonge professionals uit meer dan 60 landen bij elkaar brengen, zij zullen deelnemen aan meer dan 56 competities.

Albeda wenst Tim en zijn begeleiders veel succes bij de voorbereidingen!