Rotterdam,
09
april
2018
|
17:09
Europe/Amsterdam

Silver Screen Festival koppelt jong en oud

Jong en ouder (generatie dates) die samen naar de film gaan en in de pauzes praten over wat ze hebben gezien in relatie tot wat ze belangrijk vinden in het leven. Dat is de bedoeling van de eerste editie van het Silver Screen Festival, dat op 25 en 26 april plaatsvindt in filmtheater LantarenVenster in Rotterdam. Het festival is alleen toegankelijk voor generatie dates: een 55-plusser met een 35-minner.

Woensdag 25 april kunnen 200 studenten Maatschappelijke zorg van Albeda Zorgcollege met hun generatie dates films zien als ‘Dr Knock’ met Omar Sy (uit ‘Les Intouchables’) als ongebruikelijke plattelandsarts, ‘Dorst’ met Simone Kleinsma en Oscarwinnaar ‘The Shape of Water’.

Studenten Maatschappelijke zorg
Deze studenten zijn de professionals die in de toekomst de ouderenzorg vorm gaan geven. Daarom is het van belang dat zij in gesprek gaan met de oudere generaties zodat zij deze doelgroep leren zien als individuen. De studenten en hun dates worden hierin geïnspireerd door presentatrice Shay van FunX en het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ van Hugo Borst en Carin Gaemers, beiden Rotterdammers met een hart voor haar bewoners. Daarnaast gaan de koppels in gesprek met filmer en kunstenaar Willem Sluyterman van Loo over zijn werk waarin generaties een rol spelen.

Ambitie
De ambitie van het Silver Screen Festival is uit te groeien tot een samenwerkingsverband met filmhuizen en Mbo-opleidingen op meerdere plekken in het land. Zo werken we samen aan een toekomst waarin mensen van verschillende leeftijden en achtergronden elkaar in de filmzaal ontmoeten.

Het Silver Screen Festival is een initiatief van Art-Age, een stichting die culturele methodieken en strategieën voor intergenerationele samenwerking ontwikkelt. Het festival wordt ondersteund door Albeda Zorgcollege op zes locaties; Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie; Coalitie ERBIJ en de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo.