Rotterdam,
24
februari
2022
|
12:08
Europe/Amsterdam

Scholingswinkel Albeda Startcollege viert vijfjarig jubileum

Met trots ontving docent/ bpv-coördinator Güvenç Ayaz samen met zijn studenten alle gasten op de scholingswinkel in Hellevoetsluis. De Scholingswinkel is vijf jaar geleden opgericht en dat werd gevierd.Wethouder Hans van der Velde sprak de genodigden toe.

“ Vijf jaar geleden heeft Güvenç mij geblinddoekt en ontvoerd. Hij bracht mij naar de Scholingswinkel op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Daar zag ik wat de Scholingswinkel betekende. Studenten werkten samen met bewoners en ondernemers in de buurt en leerde in de praktijk. Ik was direct enthousiast en omarmde dit concept. De gemeente Hellevoetsluis heeft toen de faciliteiten beschikbaar gesteld en af en toe een financiële impuls. De gemeente vindt de Scholingswinkel een onmisbare schakel tussen onderwijs, ondernemers en buurtbewoners. De samenwerking met verschillende organisaties in de wijk vinden wij ook belangrijk. Het is ook bijzonder dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich met passie en overtuiging inzetten en samen met studenten werken. Ongeacht je achtergrond, leeftijd of geloof, hier krijg je vertrouwen om te zijn wie je bent, dat is de essentie van onderwijs en het geheim van de Scholingswinkel.”

Verbinding in de wijk
Directeur Albeda Startcollege bedankte de gemeente Hellevoetsluis voor de fijne samenwerking.” De verbinding met organisaties en de gemeente is van groot belang. Hierdoor creëren we mooie stageplaatsen voor onze studenten die lastig te vinden zijn en kunnen we samen het verschil maken. De samenwerking organisatie zoals Push en Maasdelta stellen wij bijzonder op prijs.”

Vertegenwoordigers van Maasdelta en Push hebben deze middag officieel de samenwerking ondertekend. Push stimuleert bewoners om te participeren en gaan vrijwilligers inzetten die samen met studenten projecten kunnen oppakken. Maasdelta zorgt voor realistische klussen in de wijk zodat studenten de theorie in praktijk kunnen brengen onder begeleiding van professionals.

Studenten Isabel en Lleili van de opleiding Assisent horeca werden door Güvenç in het zonnetje gezet. Zij hebben de landelijke finale van Skills Heroes gehaald. Voor deze dag hebben zij samen met andere studenten voor de hapjes, drankjes en de ontvangst gezorgd.

Güvenç is blij met de samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis, ondernemers, vrijwilligers en alle maatschappelijke organisaties. “Zonder hen zou de Scholingswinkel niet zulke mooie resultaten behalen. Onze studenten krijgen mooie kansen en de ruimte om zich te ontwikkelen, daar ben ik erg trots op! Op naar de volgende vijf jaar.”

Bekijk hier de foto`s van de feestelijkheden.