Rotterdam,
09
juli
2019
|
09:32
Europe/Amsterdam

“Schakeljaar van Albeda zorgt voor succesvolle overstap naar hbo”

Albeda Startcollege, Taal & Inburgering zorgt met het schakeljaar al vele jaren voor een succesvolle overstap van inburgeraars naar hbo of mbo. Dit geldt ook voor Wasim Alaswad, die zijn docent Geert Wiegers nog steeds dankbaar is voor wat hij heeft geleerd. Na het schakeljaar te hebben gedaan, werd hij aangenomen bij de tweejarige Associate degree opleiding Maintenance & Mechanics van de Hogeschool Rotterdam. Dit jaar behaalde hij zijn diploma en kreeg hij een traineeship voor projectleider aangeboden bij zijn stagebedrijf Bilfinger ROB. Dit is een technische dienstverlener binnen het domein van ‘piping & mechanical’ activiteiten in de procesindustrie.

Enthousiasme over schakeljaar

Wasim: “Het schakeljaar was precies wat ik een aantal jaren geleden nodig had. Ik kwam uit Syrië en was daar docent Techniek. Ook in Nederland wilde ik weer in de techniek aan de slag. Via het AZC hoorde ik over het schakeljaar, maar mijn kennis van het Nederlands was nog niet voldoende. Je moet het namelijk beheersen op B1 niveau. Toen mijn Nederlands na een cursus goed genoeg was, slaagde ik voor mijn toelatingsexamen en kon ik beginnen. Ik kreeg Nederlands, Engels, maatschappijleer en wiskunde. De docenten Nederlands en wiskunde waren echt fantastisch. Ik werd echt gemotiveerd om verder te gaan studeren. Het schakeljaar was echt een goede voorbereiding op mijn opleiding bij hogeschool Rotterdam, waar ik ook een fijne tijd heb gehad met goede docenten.”

Droom

Op de vraag wat zijn droom is voor de toekomst, antwoordt Wasim: “Ik ben een blij mens en heb veel zin om binnenkort bij Bilfinger te beginnen met werken. Misschien ga ik daarna nog wel een opleiding doen. Ik hoop dat ik mijn werk goed ga doen en dat ik een groot netwerk ga opbouwen met veel nieuwe vrienden.”

Meer informatie:

Het schakeljaar naar hbo of mbo start vanaf september. Kijk voor meer informatie of aanmeldmogelijkheid op: www.albeda.nl/schakeljaar