Rotterdam,
06
april
2016
|
10:44
Europe/Amsterdam

Samenwerkingsovereenkomst Techniek een feit

Albeda en Zadkine slaan de handen ineen om toonaangevend en innovatief techniekonderwijs in de regio Rotterdam - Rijnmond te creëren. Deze week maandag hebben de colleges van bestuur van Albeda en Zadkine een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, waarmee de start van het Techniek College Rotterdam per 1 augustus mogelijk is gemaakt.

In het Techniek College Rotterdam verzorgen techniekdocenten en instructeurs van Albeda en Zadkine per 1 augustus gezamenlijk en gebundeld techniekonderwijs, samen met collega’s van de ondersteunende diensten. Hierdoor ontstaan eenduidige onderwijsprogramma’s voor studenten van Techniek, met het oog op de nieuwe kwalificatiestructuur.

Met het ondertekenen van de overeenkomst breekt nu een volgende fase aan: de daadwerkelijke implementatie van het Techniek College Rotterdam. Het realiseren van één aanspreekpunt voor studenten, hun ouders, bedrijven, gemeenten en collega-scholen. Het stapsgewijs mengen van klassen en teams. Het verdiepen van de samenwerking tussen het techniekpersoneel van Albeda en Zadkine. Met als doel het vergroten van de herkenbaarheid, aantrekkelijkheid en kwaliteit van het techniekonderwijs in Rotterdam en regio.

Fotobijschrift van links naar rechts: Ron Kooren voorzitter cvb Albeda, René Louwerse lid cvb Albeda, Anky Romeijnders lid cvb Albeda, Andrea Kaim directeur techniek Zadkine, Herman Klop directeur techniek Albeda, Luc Verburgh voorzitter cvb Zadkine en Henk Slagt lid cvb Zadkine (klik op de foto om deze te downloaden).


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Albeda College, woordvoerder Frans Roozen, 0651 98 80 66

Zadkine, woordvoerder Robbert Poort, 06 11 52 68 92

Over het Albeda College:

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.