Rotterdam,
03
april
2017
|
16:19
Europe/Amsterdam

SafeGuard Clothing schenkt kogelwerend vest aan studenten Veiligheid Haastrechtstraat

Studenten van de opleiding Particulier Beveiliger en Handhaver Toezicht & Veiligheid Haastrechtstraat, kunnen sinds kort oefenen met een kogelvrij vest. SafeGuard Clothing, internationaal producent en distributeur van beschermende kleding heeft dit vest geschonken aan de studenten van het Albeda College.

Het kogelwerende vest wordt gebruikt bij rollenspellen en trainingen. Tijdens de lessen wordt de techniek gedetailleerd uitgelegd zodat studenten inzicht krijgen in beschermende kleding. Deze donatie van SafeGuard Clothing stelt ons in staat om het lesprogramma te verrijken met meer praktische ervaring. Studenten hebben zo de mogelijkheid om ervaring uit eerste hand op te doen door het gebruik van de nieuwste techniek in de beveiligingsbranche. Dit zal ook de inzetbaarheid van onze studenten op de arbeidsmarkt vergroten.

Thomas Bowman van SafeGuard Clothing: "Wij vinden dat studenten ervaring met de beste kogel- en steekwerende vesten horen te hebben tijdens geüniformeerde opleidingen. SafeGuard Clothing is betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen om de draagbaarheid van de beschermende kogelwerende vesten voor de eerstelijnshulpverlening te verbeteren. Dit wordt deels gerealiseerd door middel van een nauwe samenwerking met de politie, brandweer en ambulance diensten”.