Rotterdam,
19
november
2019
|
11:54
Europe/Amsterdam

Rotterdamse Kinderrechten Award 2019: Albeda bij laatste drie genomineerden!

De gemeente Rotterdam opende op 18 november de Week tegen Kindermishandeling 2019 met het uitreiken van de Kinderrechten Award. Dit vond plaats in de OBS Pierre Bayle in Rotterdam. De gemeente zet daarmee een individu en organisatie in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 t/m 18 jaar. Een vakkundige jury nomineerde in oktober uit de vele ingezonden initiatieven, Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk met het project STRONG.

Op 18 november mochten Tjaako Minnema, docent en Sylvana Cornet, derdejaars studente bij de opleiding Sociaal werker, met een korte pitch de jury nogmaals overtuigen voor STRONG te kiezen. Helaas ging na een spannende race een van de twee andere gekozen organisaties, ‘Hotspot Hutspot’, er met de Award en een geldprijs vandoor. Sylvana: “Tuurlijk vind ik het jammer, maar ik vond deze pitch heel leuk om te doen! We hebben deze week nog meer activiteiten, zoals de kinderrechtenconferentie, een mars en een debat. Daar ga ik me nu op richten.” Tjaako: “Eigenlijk zijn hier alleen maar winnaars aanwezig, want iedereen zet zich in voor de kinderrechten. Ik ben supertrots dat we bij de laatste drie zijn geëindigd; dat is toch een kroon op het werk van vele collega’s bij SPW, maar vooral op het werk van alle studenten in en om het project Strong.”

STRONG- Supporting the Rights of New Generations

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseert met een deel van haar studenten vanuit het project STRONG diverse activiteiten in de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Jongeren laten in deze week zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan. Het volledige programma van de STRONG mbo-kinderrechtenconferentie op woensdag 20 november plus de estafettemars en het debat op vrijdag 22 november, vind je op: www.albeda.nl/strong.