Rotterdam,
06
maart
2018
|
09:23
Europe/Amsterdam

Innovatieprogramma zet regionaal vliegveld ook op de kaart als innovatieve broedplaats en versterkt onder andere de sociaaleconomische positie van de regio.

Rotterdam The Hague Airport vertrekplaats van eerste emissievrije passagiersvliegtuig?

De gemeente Rotterdam werkt sinds 2015 met de regionale luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aan de ontwikkeling van Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA): een integraal innovatieprogramma, bestaande uit vier thema’s (Entrepreneurial, Energy & Environment, Education, Emergency) met daaronder diverse toonaangevende, innovatieve projecten. Stelt u zich eens voor dat RTHA straks de vertrekplaats is van het allereerste emissievrije passagiersvliegtuig en de plek is waar overheden, bedrijven en kennisinstellingen nauw samenwerken aan duurzame innovaties in de luchtvaartsector. Luchtfietserij? Nee, zeker niet!

€50 miljoen publiek-private investeringen

Het programma dat nú van start gaat, voorziet in een nieuw economisch cluster, gericht op de luchtvaart van de toekomst. Met als doel innovaties voor mobiliteitsvraagstukken te bevorderen, en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio te creëren. In de aankomende 5 jaar richt het programma zich op het lostrekken van €50 miljoen aan publiek-private investeringen, voorziet het in minstens 300 extra arbeidsplaatsen en creëert extra opleidingen en opleidingsplaatsen. Daarnaast draagt het bij aan het internationale, innovatieve imago van de luchthaven en regio. Bovendien wordt met diverse projecten een bijdrage geleverd aan de energietransitie en het reduceren van CO₂.

Hospitality Campus

Het innovatieprogramma blijft niet bij plannen alleen. Meteen na de presentatie van dit ambitieuze programma in een hangaar op de luchthaven, tekende Rene Louwerse, lid college van bestuur Albeda en Ron Louwerse, algemeen directeur RTHA, de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College. De nieuwbouw zal diverse luchthaven gerelateerde opleidingen van Albeda huisvesten op de geheel nieuw te ontwikkelen campus op het vliegveld. “Een geweldige ontwikkeling, die het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar brengt”, zegt Ron Louwerse met gepaste trots. De campus inclusief fieldlabs zal een totale capaciteit hebben voor scholing van zo’n 700 studenten.

foto-bijschrift: Geassisteerd door studenten van het Albeda ondertekenen Rene Louwerse, lid college van bestuur Albeda en Ron Louwerse, algemeen directeur RTHA de uitgangspunten voor de vestiging van Albeda Rotterdam The Hague Airport College. Foto: Annelies van ’t Hul Fotografie.