Rotterdam,
17
mei
2018
|
12:38
Europe/Amsterdam

Renushka Harkhoe wint de Young Tailor Talent Trophy 2018!

Renushka Harkhoe, heeft vrijdag 11 mei de Young Tailor Talent Trophy gewonnen!

Renushka zit in het examenjaar van de opleiding Specialist mode/maatkleding niveau 4. Renushka is speciaal uit Suriname naar Nederland gekomen om bij Albeda de opleiding te volgen. Renushka heeft de eerste prijs bij het onderdeel Individuele prijzen gewonnen. Een geweldige beloning voor haar harde werken. De vorige keer heeft Renushka ook meegedaan en is toen tweede geworden.

De jury was erg onder de indruk van de jurk die Renushka had gemaakt. Haar Zuid-Amerikaanse roots beeldde ze uit met de vulkanen op de mouwen en ze werkte de jurk af met tamarindepitten. Haar klasgenoten Yvonne Dekkers en Geneviève Frowijn hadden ook prachtige creaties gemaakt.

Ook onze opleiding viel in de prijzen, want Albeda mocht de schoolprijs in ontvangst nemen. We zijn ontzettend trots op wat onze toppers hebben neergezet

Meer over de Young Tailor Talent Tropy
De Young Tailor Talent Trophy is dé kans voor studenten van ROC scholen met de opleiding Mode niveau 3 en 4 om hun talent te laten zien.Verschillende mbo-opleidingen mode in het land doen hier aan mee. Studenten leveren kledingstukken in voor deze competitie en een professionele jury kiest de winnaars. Elke twee jaar kunnen studenten van de Albeda mode-opleidingen zich hiervoor opgeven.

Alle deelnemers krijgen precies dezelfde stof in gelijke hoeveelheid aangeleverd. Van deze stof mag naar eigen idee en ontwerp een kledingstuk worden gemaakt. Wel moet het gegeven thema van dat jaar terug te zien zijn in het ontwerp.

Dit jaar werd gewerkt binnen het thema 'Circulaire Economie' onder de titel 'Natuurlijk!/Natürlich!'. Voor hun creaties krijgen de leerlingen 100% wollen, 100% polyester stoffen en een viscose in een contrastkleur aangeboden.

De YTTT was in 2018 extra spannend, omdat deze onderdeel is van het European Master Tailor Congress.

Door de 7 meedingende scholen (in totaal 14 leerlingen) zijn 3 individuele prijzen te winnen, daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt. Deze winnende school wordt gekozen door alle aanwezige congresgangers die het volledige congres bijwonen.

De winnende studenten presenteerden zich op zaterdag 12 mei tijdens het congres nogmaals in de Nationale Show, voor een internationaal publiek!