Rotterdam,
20
september
2017
|
16:24
Europe/Amsterdam

Prinsjesdag 2017 met een Albeda tintje!

Wat is Prinsjesdag zonder het mbo? Studenten van Albeda Beauty & Fashioncollege waren voor én tijdens Prinsjesdag goed vertegenwoordigd. Zo mocht oud-modestudent Yvette de Valk dit jaar een prachtige creatie maken voor Tweede Kamerlid Tamara van Ark en waren oud-student schoonheidsspecialist Yessica Noordzij en oud-student kappen Chanita Heesen aanwezig om zestien Tweede Kamerleden van prachtige make-up te voorzien.

Yvette: “Ik vond het een super leuke ervaring. Via school kreeg ik te horen dat ik een jurk mocht ontwerpen voor iemand van de Tweede Kamer. Ik was meteen enthousiast en ondanks dat ik in mijn drukke examenjaar zat, besloot ik toch mee te doen.“ Het ontwerp van Yvette is eenvoudig maar paste precies bij de gelegenheid en bij Tamara. Yvette: “ Tamara en ik hebben samen de stof uitgezocht en vervolgens ben ik aan de slag gegaan. Tussendoor kwam Tamara langs om de jurk door te passen. Met de stof die we over hadden heeft een docent van school een mooie bijpassende hoed gemaakt.” Ik ben heel blij met het eindresultaat, het stond haar prachtig.”

De Albeda-studenten waren niet alleen. In totaal waren er vijf kappers en drie schoonheidsspecialisten uit het mbo aanwezig. Hiermee laten studenten uit het mbo zien hoe belangrijk vakmensen zijn en wat de waarde van een mbo-diploma is.