Rotterdam,
21
oktober
2019
|
13:32
Europe/Amsterdam

Prijzenregen voor Albeda Horecacollege bij kookwedstrijd Next Gen Chef of Rotterdam 2019

16 oktober vond voor de tweede keer de kookwedstrijd ‘Next Gen Chef of Rotterdam’ plaats bij Zegro. Het duo Zoëy en Abel van Albeda Maassluis De Vloot, ging met de felbegeerde titel naar huis. De tweede plaats werd veroverd door Niels en Leonid van Albeda-locatie Baljuwstraat. We zijn super trots op onze studenten en het hoge niveau van koken dat zij hebben laten zien!

Een vakjury heeft de inzendingen beoordeeld. De finalisten mochten hun recept vervolgens live klaarmaken in het kooktheater van Zegro. In twee rondes werden gerechten bereid vanuit de blackbox. “Het was super spannend’’, vertelt Abel. “Er deden 5 teams mee aan de wedstrijd. Elk team bestond uit twee personen. In ronde 1 bereidden we vanuit de blackbox een zelfbedacht gerecht. Vervolgens mochten we door naar ronde 2. We maakten een strand van panco met coquilles, schuim van zee en gel van wortel en Yuzu’’. Na een zinderende finale won het tweetal Zoëy en Abel de wedstrijd. Zij mogen zich nu Next Gen Chef of Rotterdam 2109 noemen. Naast de eeuwige roem gingen zij ervandoor met een mes van Deejo, een oorkonde, een diner bij Tree, een rondleiding bij Schmidt Zeevis en een rondleiding en kruidenworkshop bij Verstegen.

De kookwedstrijd, georganiseerd door De Buik van Rotterdam en Zegro, richt zich op creatieve en innovatieve chefs van 27 jaar of jonger met kennis van de laatste culinaire trends. Daarnaast hoeven de deelnemers enkel in een restaurant in regio Rotterdam werkzaam te zijn en dienen ze hun gerecht binnen een halfuur klaar te kunnen maken. In aanloop van de finale werden er diverse masterclass georganiseerd. Eén daarvan vond plaats op Gastvrij Rotterdam. Hier kregen deelnemers een rondleiding waarbij zij alles leerden over trends, ontwikkelingen en de nieuwste gebruiken in de keuken.