Rotterdam,
04
juli
2022
|
09:56
Europe/Amsterdam

Prachtige eindvoorstelling Albeda Danscollege

Eindelijk was het dan zover. De eindvoorstelling ‘ECHO’ van Albeda Danscollege en wel in het ‘nieuwe’ theater Zuidplein te Rotterdam. Docenten en studenten hebben werkelijk alles uit de kast getrokken om er een waar spektakel van te maken. In een zinderende mooie voorstelling werd je meegenomen in het verhaal van bergnimf Echo. Dat naast haar nog vier personen uit de Griekse mythologie met elkaar verbindt. De tragedie van toen die zich nog steeds afspeelt in de huidige werkelijkheid.

De voorstelling was zeer afwisselend en heerlijk om naar te kijken. De knappe en bijzondere kunstzinnige choreografieën en aankleding werden ondersteund door prachtige video’s en geweldige muziek. Het was ook niet mogelijk om in je stoel stil te blijven zitten. We zijn zo ontzettend trots op de docenten en studenten dat ze na een periode waarin er zoveel is gebeurd deze topprestatie hebben geleverd. Alle creativiteit, de urgentie om op te treden in een groot theater en passie voor dans, kunst en muziek, zaten allemaal in deze voorstelling.

De voorstelling in het kort
Wat brengt het slechtste in de mens naar boven? Wat leidt tot vernietiging?
Albeda Danscollege vertelt het verhaal van bergnimf Echo. Het huwelijk van Oppergod Zeus en zijn vrouw Hera loopt een barst op. Hera uit haar woede op Echo door haar stem te ontnemen, waardoor ze alleen nog kan reageren op anderen. Vervolgens volgt een rampzalige ontmoeting tussen Echo en Narcissus. Het gedrag van Narcissus wordt gestraft door Aphrodite door hem verliefd te maken op zijn eigen spiegelbeeld. Aphrodite voelt zich machteloos, terwijl ze toekijkt hoe haar plannen om mensen samen te krijgen, mislukken. Steeds opnieuw weet men een barst teweeg te brengen in de relatie. Toch gaat het leven door.

Artistiek team: Corinne Carton, Giorgio Costa, Ellis Dobber, Evelien Riemens
Hoofd Albeda Danscollege: Corrine Leyte
Mede mogelijk door: Het docententeam

Fotografie: Thijs Huizer Photography

Volgend jaar weer!