Rotterdam,
26
april
2022
|
11:49
Europe/Amsterdam

Pop-up winkel plasticvrije schoonmaakmiddelen winnaar Sociaal Ondernemen Challenge 2022

Van 19 tot en met 22 april namen 170 studenten van Albeda College Economie & Ondernemen deel aan de 4e editie van de Sociaal Ondernemen Challenge 2022. Een week lang dachten studenten na over duurzaamheidsvraagstukken van verschillende sociale ondernemers. Onder andere bedrijven als Savvy (duurzame schoonmaakproducten), Rotterzwam (redt koffiedik van vuilverbranding) en Roodkapje (helpt mantelzorgers een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor zichzelf) namen deel. Het doel van de Challenge is het maken van impact én het vergroten van ondernemerschapsvaardigheden bij mbo-studenten.

De challenge groeit: Dit jaar sloot naast locatie Weena ook locatie Naaldwijk, waar Albeda gevestigd is in het World Horti Center, aan. Maar liefst 10 sociale ondernemingen, 24 docenten, 14 experts, 5 juryleden en 2 sprekers deden mee!

De finale 
Tijdens de finale pitchten 10 groepjes hun ideeën voor de vakjury bestaande uit experts uit het bedrijfsleven en collegedirecteur Suzanne Langbroek. En er kon maar één groep de winnaar zijn: de groep die aan de case van ‘Savvy’ heeft gewerkt! Savvy is een startup die zich focust op het reduceren van single-use plastic en het transport van water. Zij doen dit door super geconcentreerde schoonmaakmiddelen en handzeep te maken, waarmee je samen met water je fles keer op keer kan hervullen. De uitdaging van deze cast was: “Hoe kunnen we zo veel mogelijk mensen overtuigen dat écht duurzame schoonmaakmiddelen niet worden verpakt in single-use (gerecycled) plastic?”

Verhaal en beleving achter het product 
Met hun creatieve ideeën blies de winnende groep de jury van hun stoelen. Zo vertellen ze: “We hebben het idee om een pop-up winkel te openen. Een plek waar je niet alleen zeep verkoopt, maar juist het verhaal en de beleving achter het product deelt met de doelgroep. Als je daarnaast dan inspeelt op de juiste wijken binnen Rotterdam, die waar mensen wat meer te besteden hebben, bijvoorbeeld Hilligersberg, dan bereik je de juiste doelgroep!” Inspirerende ideeën en een energieke en goede presentatie waar de jury erg van onder de indruk was. Een terechte winst dus!

“Studenten ervaren middels de Challenge dat er enorme kansen liggen in sociaal ondernemen. Voor mens, milieu en henzelf! MasterPeace is hierbij de verbindende factor tussen het onderwijs en de sociaal ondernemers.”

Docent Albeda College Economie & Ondernemen


Bekijk fotoalbum