Rotterdam,
15
november
2018
|
15:06
Europe/Amsterdam

Opleidingen uiterlijke verzorging twee dagen in het zonnetje!

Het onderwijscluster uiterlijke verzorging, als onderdeel van de bedrijfstakgroep Voedsel, Groen en Gastvrijheid organiseerde ook dit jaar weer een tweedaags evenement rondom de opleidingen kappen, schoonheidsspecialist en pedicure. Op maandag 12 en dinsdag 13 november verzamelden docenten, instructeurs en managers van de landelijke mbo-opleidingen uiterlijke verzorging zich in Rotterdam. In het Maasgebouw van de Kuip en op de Albedalocatie Sportlaan, lieten deze doelgroepen zich inspireren door enthousiaste sprekers en workshops.

De aftrap van de tweedaagse vond plaats in het Maasgebouw onder leiding van de dagvoorzitter Gyzlene Kramer, programmamanager Strategie & Externe betrekkingen van Albeda. Anky Romeijnders heette alle deelnemers namens Albeda (host) welkom. Tijdens deze eerste dag hebben de deelnemers zich verdiept in het thema ‘Samenwerken aan het uv-onderwijs van de toekomst’. Spreker Edwin Kaats vertelde over effectief samenwerken en over wat werkt en wat niet. Lisa Jansma, docente Engels van ROC Friese Poort: “Ik werd weer herinnerd aan het feit hoe moeilijk samenwerken eigenlijk is”.

Uv-onderwijs van de toekomst

De deelnemers zijn ook zelf aan de slag gegaan tijdens The World Café waarbij een levendige dialoog werd opgezet rondom vragen die er echt toe doen over het onderwijs van de toekomst. De kenmerken van het wendbare en veerkrachtige ‘uv-onderwijs van de toekomst’ werden in onderlinge dialoog met elkaar uitgewerkt. Daarnaast werd aan de hand van prikkelende stellingen tijdens ‘Het Lagerhuisdebat’ de horizon verruimd van docenten, instructeurs en ondernemers. Na deze workshop gingen de deelnemers mee met de innovatietour, waarbij een bezoek werd gebracht aan verschillende innovatieve bedrijven, waar samenwerking centraal staat. In de gastvrije setting van SS Rotterdam was er aan het einde van de middag de mogelijkheid om onder het genot van een borrel, kennis te delen en te netwerken.

Ruimte in de regels

De tweede dag vond plaats in de inspirerende omgeving van Albeda Beauty & Fashioncollege aan de Sportlaan. Door te leren van en met elkaar op een zogenaamde ‘marktplaats’, kregen diverse partijen de gelegenheid om hun innovaties en good practices met elkaar te delen. Aan de netwerktafels gingen de collega’s met elkaar in gesprek over actuele thema’s zoals internationalisering in de beroepspraktijkvorming (bpv), het vak Nederlands in het curriculum en innovatie. Deelnemers gingen in gesprek met Rini Romme, beleidsadviseur bij de MBO Raad, over het vinden van ruimte in de regels. Arjo van Nieuwamerongen, (voorzitter onderwijscluster uv, btg VGG): “Mooi om zo docenten, instructeurs, beleidsmakers en managers van 25 verschillende mbo-scholen te laten werken aan een optimale samenwerking onderling en vooral ook met het bedrijfsleven”.

Delen en leren

Tot slot konden de deelnemers meedoen aan vakworkshops, die werden aangeboden door experts uit het vak. Het publiek kon genieten van een speciale massage, deelnemen aan image styling van ‘Hi Style’ of luisteren naar een lezing over de huid van mensen met kanker. Docente Lisa Jansma benadrukt nogmaals “dat het mooi is om van elkaar te mogen delen en leren tijdens deze tweedaagse en fijn om geïnspireerd weer naar huis te gaan.”