Rotterdam,
14
december
2016
|
17:01
Europe/Amsterdam

Opleiding Artiest MBO Theaterschool Albeda College Topopleiding Keuzegids 2017!

Op 13 december is de nieuwe landelijke Keuzegids MBO 2017 verschenen. De opleiding Artiest van de MBO Theaterschool, een samenwerkingsverband van het Albeda College en Hofplein Rotterdam, is verkozen tot topopleiding in Nederland. Jonge talentvolle mensen ontwikkelen tijdens de opleiding in drie jaar tijd een sterke basis als acteur én om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. Zij worden begeleid door professionals uit de theaterwereld en werken intensief aan de ontwikkeling van hun vaardigheden als acteur en performer. Dat doen zij binnen de lessen maar vooral ook door veel te spelen. De opleiding vormt een brug tussen het vmbo en de hbo-kunstopleidingen.

Succesfactoren opleiding
De opleiding Artiest heeft haar succes te danken aan de betrokken docenten die met beide benen in het werkveld staan en zich daar ook bewezen hebben. Daarnaast is er veel persoonlijke aandacht voor studieloopbaanontwikkeling en kent de opleiding bijzondere samenwerkingsprojecten met onder andere Toneelacademie Maastricht, Maas Theater en dans- en andere kunstinstellingen.

Verder maken de studenten van de opleiding Artiest kennis met het reilen en zeilen van een theaterbedrijf binnen het eigen theatergezelschap van de MBO Theaterschool: TG Vers Vlees. Samen met studenten van de andere twee opleidingen van de MBO Theaterschool, Theatertechniek en Theatervormgeving, maken zij samen met een professionele theatermaker eigen producties. Kenmerkend voor de opleiding is ook de passie van de studenten voor theater en de motivatie en gedrevenheid om het beste uit henzelf te halen.

‘Ik ben extreem trots op onze opleiding, docenten en studenten. We werken met onze studenten aan een optimale voorbereiding op de hbo-kunstvakopleidingen en het werkveld. Het is fantastisch om te zien hoe succesvol onze studenten daarin zijn en deze erkenning hoort daar bij’, geeft onderwijsleider Debbie van Dishoeck aan.

Keuzegids en topopleidingen
De Keuzegids MBO 2017 bevat per vakgebied een overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De gids is vooral een consumentengids voor studiekiezers, decanen en ouders. Behalve de vergelijking tussen vakgebieden biedt de Keuzegids ook veel informatie over afzonderlijke opleidingen. Per vakgebied worden alle opleidingen beschreven en is er een ranglijst waarin de kwaliteit van de scholen wordt beoordeeld. In totaal leidt dat tot bijna 1400 oordelen over scholen per vakgebied. De oordelen zijn gebaseerd op de landelijke tevredenheidsenquête in het mbo (de JOB-Monitor) en op cijfers over studiesucces. Scholen kunnen in elke ranglijst van de gids een totaalscore tussen 15 en 100 punten halen. Heeft een school in een vakgebied een totaalscore van 75 punten of meer, dan mag ze haar opleidingen in dat vak ‘topopleiding’ noemen.