Rotterdam,
25
september
2020
|
10:07
Europe/Amsterdam

Openhartige Albeda x Identity Talk in Kunsthal tijdens Rotterdam Pride

Het is deze hele week Rotterdam Pride en wij doen mee. Afgelopen maandag vond daarom de Albeda x Identity Talk plaats in niets minder dan de wereldberoemde Kunsthal! Gyzlene Kramer, programmamanager Strategie en Externe betrekkingen van Albeda, interviewde studenten van de LHBTIQIA+ community en ging met hen in gesprek over identiteit en onderwijs. De talk werd live (uiteraard op gepaste afstand) gevolgd door 50 studenten van Albeda.

Studenten Samet en Roxanne van de opleiding Maatschappelijk zorg vertelden openhartig over hun persoonlijke ervaringen in de maatschappij en op school. Beide studenten vertelden dat het belangrijk was dat Albeda aandacht geeft aan de Pride week. Dat het goed is als grote organisaties en scholen een teken geven dat zij inclusief zijn en niemand buiten sluiten. Het initiatief om het logo van Albeda in de week van 18 tot en met 27 september op alle social media tijdelijk te veranderen in een Albeda Pride regenbooglogo werd dan ook positief ontvangen.

Respectvol met elkaar in gesprek blijven gaan en geen vooroordelen hebben vinden Samet en Roxanne van groot belang. Rolmodellen op school spelen hierbij nog steeds een grote rol omdat veel jonge mensen het nog steeds een moeilijk onderwerp vinden om over te praten. Roxanne en Samet gaven aan dat naast acceptatie van verschillen ook vooral de overeenkomsten gezocht moeten worden om verbintenissen aan te gaan. Docenten van Albeda kregen van Roxanne een groot compliment omdat zij heel benaderbaar zijn en altijd in gesprek zijn met de studenten. Ook vonden Roxanne en Samet het belangrijk dat Albeda de diversiteit blijft vieren omdat het niet alleen gaat over seksuele geaardheid maar ook over culturele achtergrond, religie en meer.

Beide studenten zijn hoopvol voor de toekomst. Zij zien de stad Rotterdam als een inclusieve stad waar andere steden een voorbeeld aan kunnen nemen en Albeda als een inclusieve school waar je jezelf kan en mag zijn.

Hierbij de link naar de Albeda Identity talk: https://youtu.be/ID4leRkk8Zo

Achtergrond Albeda x Identity talk

Van 18 – 27 september staat Rotterdam in het teken van Pride 2020 DARE TO. Net als Albeda, gelooft Rotterdam Pride dat een positieve, liefdevolle en tolerante mindset de brug vormt naar gelijkheid en streeft naar een inclusieve stad waarin iedereen zich welkom en thuis voelt, ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit, leeftijd, culturele achtergrond, religie, lichaamskleur of lichaamsvorm, en waar acceptatie en diversiteit de boventoon voert. 

Voor meer informatie over het complete programma Burgerschap-Inclusie kun je contact opnemen met de programmamanager Strategie en Externe betrekkingen, Gyzlene Kramer-Zeroual:[email protected]