Rotterdam,
13
april
2021
|
15:58
Europe/Amsterdam

Ook Albeda locatie Sportlaan beloond voor gezondere schoolkantine!

Markies catering en Albeda hebben opnieuw hard gewerkt om ook op de locatie Sportlaan de kantine gezonder te maken. Die inspanning wordt nu beloond. Het Voedingscentrum kende de kantine van de locatie Sportlaan de zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 toe!

Eind vorig jaar namen ook de locaties Haastrechtstraat, Lutonbaan, Rosestraat en Weena de zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 in ontvangst.

Gezonder aanbod

Om de kantine gezonder te maken is het aanbod op de Sportlaan aangepast: Ten minste 60% van het aanbod bestaat nu uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten en er is altijd water om te drinken beschikbaar. Verder zijn er minder snacks en ook is de hoeveelheid beleg per broodje aangepast. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend, waardoor het voor studenten extra makkelijk is om een gezondere keuze te maken.

Door de coronamaatregelen is het rustiger op school en is het aanbod wel wat beperkter; ook mogen vanwege de hygiënerichtlijnen niet alle producten in een ‘open presentatie’ aangeboden worden, zoals Albeda en Markies zouden willen.

Toekomst

Albeda en Markies hebben de kantine aan de Sportlaan gezonder gemaakt aan de hand van de ‘Richtlijn Eetomgevingen voor scholen’. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor studenten en medewerkers. De gezonde gewoontes die we nu aanleren, nemen we een leven lang mee!

Indien de coronamaatregelen het toelaten, willen Albeda en Markies catering uiteindelijk voor alle kantines van Albeda in 2021 de zilveren Schoolkantine Schaal verdienen.

Meer over de Gezonde Schoolkantines van Albeda en het Voedingscentrum