Rotterdam,
15
april
2021
|
16:41
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen, opgroeien en opvoeden in het Rijnmond van 2030

De wereld waarin kinderen en jongeren opgroeien in de regio Rijnmond is volop in beweging. Ze groeien op in een superdiverse samenleving waarin de mogelijkheden oneindig lijken. Tegelijkertijd hebben ze te maken met toenemende prestatiedruk en groeiende ongelijkheid. De behoefte aan competenties verandert voortdurend. Hoe kunnen professionals uit het jeugddomein inspelen op deze veranderingen? De Bondgenoten uit het jeugddomein hebben deze uitdaging opgepakt door samen vooruit te kijken naar 2030 en actief te gaan verbinden op deze thema’s. Het proces werd begeleid en beschreven door Reframing Studio. Het volledige rapport is hier te downloaden.

Wie zijn de Bondgenoten?
In de regio Rotterdam zijn we al een aantal jaren in een informeel overleg van bestuurders uit onderwijs, jeugdhulp, jeugdGGZ en gemeente Rotterdam actief. Het doel is verbindingen leggen in het jeugddomein en het uitwisselen van goede ervaringen.

Dit overleg noemt zichzelf de Bondgenoten.Aan de toekomstverkenning met Reframing Studio namen deel: Albeda, BOOR, CJG Rotterdam Rijnmond, Enver, Gemeente Rotterdam, Hefgroep, KoersVO, Mee Rotterdam Rijnmond, PPO Rotterdam, Transformatiewerkgroep, SWV Kindkracht, Yulius en Kinderdam.