Rotterdam,
28
juni
2019
|
12:34
Europe/Amsterdam

Ondertekening samenwerkingsverband The Learning Airport opmaat voor nieuwbouw Albeda Rotterdam The Hague Airport College

Op donderdag 27 juni hebben Albeda en 21 partijen uit het bedrijfsleven waaronder Rotterdam The Hague Airport, 1Minuut, Aviapartner, Facilicom, Axxicom, Ricoh, Besecure, Call2, Smart Robot Solutions, VRinschool, RHIA en KPN in het Maasgebouw (Stadion de Kuip) te Rotterdam een samenwerkingsintentie getekend. De ondertekening is de opmaat voor de bouw van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College (ARTHAC).

De geplande nieuwbouw van Albeda op Rotterdam The Hague Airport zal vanaf schooljaar 2020- 2021 diverse luchthaven gerelateerde opleidingen, zoals luchtvaartdienstverlening, facilitaire dienstverlening en veiligheidsopleidingen van Albeda huisvesten. 'The Learning Airport’ van Albeda RTHA College, biedt een vernieuwend onderwijsconcept gebaseerd op het principe van gepersonaliseerd leren. In dit concept wordt onderwijs in de brede context van het beroep aangeboden in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven.

De luchthaven als leslokaal
“Onze visie is dat wij de context van het beroep zo dicht mogelijk bij de student willen brengen. Voor onze opleiding Luchtvaartdienstverlening zochten wij een nieuwe locatie en waar is die opleiding nu beter op zijn plek dan op een vliegveld. We zijn in gesprek gegaan met verschillende partners waaronder Rotterdam The Hague Airport en zij reageerde enthousiast. Onderwijs in de brede context van het beroep aanbieden geeft niet alleen kansen voor Albeda-studenten maar zeker ook voor bedrijven en haar medewerkers. Wij geloven dat leren niet alleen in een schoolgebouw dient plaats te vinden. Ons motto is ontmoeten, leren en inspireren in ‘The Learning Airport’. Het vliegveld is het leslokaal waarbij het schoolgebouw voor studenten een veilige en vertrouwde omgeving biedt.”: stelt adjunct-directeur van Albeda Amanda van Woerden verantwoordelijk voor The Learning Airport.

In het samenwerkingsverband The Learning Airport worden studenten opgeleid door zowel onderwijs als bedrijfsleven. Studenten leren niet alleen op school, maar ook direct in ‘real time situaties’ op de luchthaven zelf. De beroepspraktijk wordt daarmee zo dicht mogelijk bij de student gebracht. Daarnaast is het leeraanbod afgestemd op de leerbehoefte van de student. Een andere benadering dan traditioneel leren vanuit een aanbod.

The Learning Airport
Het samenwerkingsverband The Learning Airport is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen Albeda en diverse sectoren (Tech, Facility en Industry) uit het bedrijfsleven. Het doel van het samenwerkingsverband The Learning Airport is tweeledig. Enerzijds laat The Learning Airport studenten direct kennismaken met het bedrijfsleven, waardoor ze leer-/werkervaring opdoen en op de hoogte zijn van de laatste innovaties. Anderzijds kunnen innovaties vanuit het werkveld getoetst en verder ontwikkeld worden in het schoolgebouw. Het onderwijs ontwikkelt daardoor vanzelf mee met de beroepspraktijk. Deze wisselwerking verbetert de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven en vergroot daarmee de kansen, en de duurzame inzetbaarheid van de studenten op de arbeidsmarkt.

Samenwerkingspartners
Partners van The Learning Airport zijn:

Rotterdam The Hague Airport (RTHA), Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA), Schiphol Group, TUI, Transavia, Worldhotel Wings, Ibis budgethotels, Erasmus Cateringservices, Facilicom, Axxicom, Ricoh, 1Minuut, Besecure, KPN, Smartrobot Solutions, Call2, TU Delft, Aviapartner, Flame Aviation, Koninklijke Marechaussee, Dienst Justitiële Inrichtingen en VRinSchool.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.