Rotterdam,
31
januari
2023
|
16:06
Europe/Amsterdam

Nitai haalde versneld zijn diploma Sociaal werker en zit vol ambitie

Nitai Doelam van de opleiding Sociaal werker bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk aan het Zuster Hennekeplein heeft in december in een versneld tempo van twee jaar en drie maanden zijn opleiding afgerond. Hij heeft een bijzondere prestatie neergezet.

Invloed van politieke ontwikkelingen op je werk
Nitai: “Tijdens de opleiding liep ik stage bij Welzijn Capelle, hier heb ik mij afgelopen twee jaar het meest ontwikkeld. Ik liep mee met de buurtcoach van drie verschillende wijken binnen Capelle aan den IJssel. Mijn werkzaamheden waren vrij divers. Van sociaal werker tot projectleider. Wat ik het meeste geleerd heb tijdens mijn stageperiode, is de politiek sensitieve kant van het sociaal werk. Vooral hoe politieke ontwikkelingen zowel landelijk als gemeentelijk invloed hebben op je werk binnen het sociaal domein. Sinds september 2022 ben ik in dienst bij Welzijn Capelle als assistent-buurtcoach.”

Mbo, hbo, universiteit
​​​​​​​Nitai is nog niet klaar met studeren. “Mijn volgende stap is om in februari te beginnen met de hbo opleiding Social Work, mijn propedeuse te halen en vervolgens door te stromen naar de universiteit. Daar wil ik de studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen volgen. In mijn toekomst zie ik voor mij dat ik een waardevolle bijdrage op micro, meso en macro niveau kan leveren voor de maatschappij. Dit wil ik volbrengen door in de politiek te gaan.”