Rotterdam,
02
september
2022
|
11:00
Europe/Amsterdam

Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

Op woensdag 31 augustus startte een tweede groep studenten met de opleiding Mbo-verpleegkundige die Albeda Zorgcollege verzorgt samen met Careyn en Reinier de Graaf ziekenhuis.

Vorig jaar zetten Albeda Zorgcollege, Careyn en Reinier de Graaf ziekenhuis samen een uniek leerwerktraject van 3,5 jaar op voor mbo-verpleegkundigen. De intentie was om het leertraject een vaste plek in het opleidingsaanbod te gaan geven. Dat is gelukt; op 31 augustus startte een tweede groep met de opleiding. Een belangrijke stap om gezamenlijk het toenemende tekort aan zorgpersoneel aan te pakken.

​​​​​​​Bijzondere samenwerking
Door de samenwerking tussen de drie zorgketenpartners krijgen studenten de mogelijkheid om ook buiten hun eigen werkomgeving praktijkervaring op te doen. Ze gaan tijdens de opleiding aan de slag in het ziekenhuis én in de verpleeg- en thuiszorg. Naast het reguliere leerplan krijgen de studenten vraag gestuurd les op basis  van leervragen uit de praktijk.

Gezamenlijk leerwerktraject
De start van de tweede groep laat zien dat dit leerwerktraject goed aanslaat. Freya Etman, Adviseur Leren & Ontwikkelen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, licht toe: “Alle studenten lopen twee praktijkstages bij een andere organisatie. Doordat ze gedurende het leertraject samen in de klas zitten, kunnen ze deze ervaringen delen en van elkaar leren. We zijn erg blij om op deze manier verpleegkundigen te kunnen opleiden en hopen dat zowel de studenten, patiënten als onze zorgorganisaties de vruchten gaan plukken van dit gezamenlijke leerwerktraject.”

Zij-instromers
De groep studenten voor de opleiding is divers. Freya Etman: “Het zijn interne medewerkers van Reinier de Graaf en Careyn die willen doorstromen, maar ook mensen die de stap naar de zorg maken vanuit andere branches. Deze zij-instromers brengen waardevolle kennis en ervaringen mee, die van pas kunnen komen in hun nieuwe rol als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de thuiszorg.

Meer informatie
Meer informatie over de opleiding vind je op albeda.nl/zorgcollege. Neem gerust contact op met Diana Kalsbeek van Albeda Zorgcollege via: [email protected].