Rotterdam,
10
november
2020
|
08:49
Europe/Amsterdam

Nieuw: marketing en ondernemen voor havisten

Wil het moeilijk vlotten op de havo en lijkt het behalen van jouw havo-diploma een brug te ver? Maar wil je wel graag een commerciële opleiding doen, je diploma halen én snel beginnen? Wellicht is het havo-mbo traject ‘Marketing en ondernemen’ iets voor jou! Start: februari 2021.

Speciaal voor leerlingen in havo 4, havo 5 én studenten op het hbo die toch liever de overstap naar het mbo maken, heeft Albeda College Economie & Ondernemen een havisten-traject opgezet. Dit traject wordt aangeboden op de Spinozaweg en is een samenwerking van de opleidingen Medewerker marketing & communicatie niveau 4 en Ondernemer retail niveau 4.

Marketing en ondernemen
Als je wilt werken in de marketing of als je ondernemer wilt worden, heb je basiskennis en een aantal basisvaardigheden nodig die je succesvol kunnen maken. Denk hierbij aan ondernemend gedrag, kunnen denken vanuit je doelgroepen en financiële vaardigheden. Deze basiselementen komen aan bod in het eerste half jaar van het traject. Je start in februari met een gezamenlijk onderwijsprogramma van beide opleidingen met andere leerlingen die eerst op de havo zaten. Hierna kies je of je verder wilt studeren voor Medewerker marketing & communicatie of Ondernemer retail.

Marketing & communicatie
De opleiding Medewerker marketing & communicatie leidt je op tot een beroep waarin je je creativiteit kan inzetten om de interesse van consumenten op te wekken voor producten en diensten. Een veelzijdige baan waarin je meedenkt met de directie en aan de slag gaat met bijvoorbeeld het maken van nieuwsbrieven, social media-campagnes of video’s. 

Ondernemer retail
Met de opleiding Ondernemer retail kun je zelfstandig ondernemer worden in de detailhandel. Je begint bijvoorbeeld een eigen winkel of webshop, je hebt de dagelijkse leiding in een winkel en bepaalt de strategie. Je maakt het personeelsbeleid en voert dat ook uit. 

Onderwijsprogramma
Het traject biedt je een combinatie van het eerste leerjaar van beide opleidingen. Je krijgt de volgende vakken:

  • Project Markt, Klant en Werknemer van de toekomst
  • (retail) Marketing
  • Communicatie
  • Nederlands/ Engels/ Duits
  • Financieel Management
  • Praktijkleren/Leerwerkplaats, werken aan contextrijke bedrijfsopdrachten
  • Onderzoeksmethodiek /statistiek
  • Studieloopbaanbegeleiding
  • Keuzedeel Ondernemend gedrag

Je loopt de laatste vijf weken van het schooljaar stage. Als student kan je kiezen voor een stageplek in de richting van Ondernemer retail of Medewerker marketing & communicatie.

Bij voldoende resultaat kan je doorstromen naar het tweede leerjaar van de opleiding Medewerker marketing & communicatie of Ondernemer retail.

Na aanmelding volgt een intakeprocedure. Hierbij wordt bepaald wat het beste bij jou past.