Rotterdam,
10
september
2019
|
14:53
Europe/Amsterdam

Nationale opening mbo-schooljaar gepresenteerd door Desiree Hernandez van Albeda

Samen met leraar van het jaar Dirk Megens presenteerde Desiree Hernandez in haar rol van landelijke MBO Ambassadeur, op 9 september de nationale opening van het mbo-schooljaar 2019-2020. Tijdens de bijeenkomst bij MBO Amersfoort werd de kracht van het mbo door vele sprekers benadrukt. Zo gaf onderwijsminister Van Engelshoven aan dat het Nederlandse mbo tot de top van de wereld behoort. Ook werden de 42 mbo-ambassadeurs van de roc’s gepresenteerd. Zij strijden de komende maanden om de titel van landelijk MBO Ambassadeur. Uiteraard was de Albeda mbo-ambassadeur Iylaf Bayati ook aanwezig. Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven had een knock-out advies voor de ambassadeurs: “Focus op je doel. Laat je door niemand van je dromen afhouden. Jij bent de enige die je eigen droom kan waarmaken.”

Verkiezing landelijke MBO Ambassadeur

De huidige landelijke MBO Ambassadeur, Desiree Hernandez, studeerde bij Albeda. Zij ontving in juni haar diploma en is inmiddels als onderwijsassistent werkzaam bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk. Tijdens de Dag van het mbo op maandag 18 november zal zij het stokje overgeven aan een nieuwe landelijke ambassadeur. Op deze dag worden ook de Beste Praktijkopleider en het Beste Leerbedrijf bekend gemaakt.

Bekijk hier een korte terugblik op de opening van het mbo-schooljaar van Albeda mbo-ambassadeur Iylaf en de landelijke MBO Ambassadeur Desiree.

Lees hier het verslag van de MBO Raad

Kijk hier voor een 2 minuten-impressie van de nationale opening van het mbo-jaar.En bekijk hier het fotoalbum.