Rotterdam,
01
oktober
2019
|
13:34
Europe/Amsterdam

Muziek, theater en dans tijdens de lancering van Coolhaven Collab

Vrijdag 13 september 2019 is het project Coolhaven Collab gelanceerd met een energiek programma van muziek, dans en theater door lokale talenten langs belangrijke hotspots in Coolhaven.
Het event werd geopend met een optreden van TING, studente van Albeda College Muzikant Producer. Vervolgens liepen genodigden een route langs culturele hotspots:  SQ:CultureHub, Jeugdtheater Hofplein/Albeda MBO Theaterschool, MAAS en Poundcake Studio’s. Hier waren optredens te zien van o.a. Djesco, winnaar van De Grote Prijs Van Rotterdam 2018, Melissa Lopes, alumna van Albeda College Muzikant Producer, Mitchell Folst, Tessa, student van Albeda College Muzikant Producer en Celina Monsanto en David Janse, studenten van Albeda Danscollege. Het programma is samengesteld door House of Knowledge.

In MAAS opende wethouder Kasmi officieel Coolhaven Collab. Met deze opening start Coolhaven Collab met als doel de komende 1,5 jaar meer ruimte en perspectief te bieden aan MBO talent op het gebied van podiumkunsten.

Coolhaven Collab
Coolhaven Collab is een 2-jarig programma met als doel mbo-talent op het gebied van podiumkunsten meer ruimte en perspectief te bieden. Het programma bestaat onder andere uit nieuwe producties, vernieuwende masterclasses, een festival en onderzoek naar de mogelijkheden en obstakels voor jong talent. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door financiering van OCW en de Gemeente Rotterdam in het kader van culturele proeftuinen ten behoeve van culturele vernieuwing in de regio. De partners van Coolhaven Collab zijn MAAS, Grounds, met daaraan gekoppeld het World Music and Dance Centre (WMDC), Jeugdtheater Hofplein, Codarts, Albeda (Albeda Danscollege, Albeda MBO Theaterschool en Albeda College Muzikant Producer) en de middelbare scholenkoepel LMC met De Theaterhavo/vwo, De Mavo voor Theater-MT010, en de Havo/vwo voor Muziek en Dans.

Fotografie: Wijnand Schouten