Rotterdam,
13
juli
2020
|
11:23
Europe/Amsterdam

Modestudenten Albeda maken online Fashionmagazine als alternatief voor modeshow

Omdat de jaarlijkse modeshow in de Maassilo in Rotterdam niet door kon gaan vanwege corona, bedachten studenten en docenten van Albeda Beauty & Fashioncollege een creatief alternatief. Via een online Fashionmagazine kregen studenten van de opleidingen Modemaatkleding en Junior Stylist een podium om hun werk te presenteren. Het resultaat is een prachtig magazine met bijzondere foto’s en verhalen om trots op te zijn.

Tegenstelling ‘relaties en veilige afstand’
De studenten reflecteerden in het magazine op het afmaken van hun schooljaar in coronatijd. Zo verwerkte Liyan Altawil in zijn project de tegenstelling ‘relaties en veilige afstand’. Hij hergebruikte kledingstukken van zijn familieleden die ver weg wonen. “De kleren die ik heb gemaakt brengen bij mij mooie herinneringen boven en een gevoel van veiligheid”, vertelt hij in het magazine. “Daarnaast laten ze me vergeten dat we ons aan de afstand van 1,5 meter moeten houden, want met wat ik doe, krijg ik het gevoel dat deze mensen dichtbij zijn!”

Werk op andere manier presenteren
Docente Christa Doelman en onderwijsleider Gelske Kok zijn bijzonder trots op hun studenten: “Ze hebben elk een pagina gemaakt, waarop ze laten zien waar zij zowel vóór als tijdens de Coronatijd aan gewerkt hebben. Door het maken van dit magazine hebben ze geleerd op een andere manier hun werk te presenteren. Sommige pagina’s zijn ontstaan vanuit specifieke opdrachten voor bijvoorbeeld de vakken modekennis, modegeschiedenis of stagevervanging. Op andere pagina’s laten studenten werk zien waar zij het meest trots op zijn.

Het magazine is hier te bewonderen.