Rotterdam,
23
juli
2021
|
13:46
Europe/Amsterdam

Mister International Netherlands, een titel waardevoller dan ooit te voren voor student Ishan Baidjoe!

Ishan Baidjoe studeerde Marketing & Communicatie. Studeerde, want 2 dagen geleden kreeg hij te horen dat hij geslaagd is! Maar tijd om stil zitten heeft deze altijd bezige student zeker niet. Ishan gaat doorstuderen op het HBO, met de opleiding Communicatie bij Inholland. Daarnaast is hij ‘in the running towards becoming’ Mister International, 11 september staat hij in de grote finale én is hij topsporter binnen de atletiek. Met een drijfveer waar je u tegen zegt waren wij benieuwd naar Ishan zijn verhaal en ambities, lees je mee?

In 2019 werd hij tijdens het EK met zijn team 3e op de 400 meter sprint. En fanatiek is Ishan ook daarna gebleven, inmiddels staat hij namelijk in de finale van Mister International. “Een mister verkiezing, met een heuse catwalk ronde en alles wat er bij een verkiezing komt kijken.” zo vertelt Ishan. “Maar eigenlijk draait het veel meer om het totale plaatje: het maatschappelijk doel van de deelnemers is écht van belang. Hierin heb ik zelf de link met Albeda en het mbo gelegd. Als mbo’er zet ik na hard werken nu de stap naar het hbo, hiermee hoop ik een voorbeeld te zijn voor andere mbo’ers.”

“Nu ben ik model, maar hier maak ik liever rolmodel van.”

Mbo, de ruggengraat van de samenleving
“Ik merk vaak dat mbo’s worden onder- of juist overschat. Veel medestudenten hebben deze ervaring ook. Maar eigenlijk zijn juist wij mbo’ers de ruggengraat van de samenleving! Denk maar na: alles is gebaseerd op mbo. Wanneer je auto kapot is, dan ga je naar een automonteur. Reken maar dat het een mbo’er is die jouw auto gaat maken. Dat is simpelweg geen hbo’er. De basis start bij het mbo.

Het doel van mijn deelname aan Mister International is o.a. om mbo’ers meer ‘in the picture’ te zetten. Hiernaast richt ik mij ook op goede doelen, zo verkoop ik bijvoorbeeld Save the Children T-shirts. Ik ben van plan om de opbrengst hiervan persoonlijk naar het hoofdkantoor te brengen. Ook geef ik sport/voeding voorlichtingen op basisscholen. Maar mijn hoofdonderwerp is het mbo, nu ik mbo’er ben geweest wil ik met mijn eigen ervaring hier aandacht voor krijgen!”

“Als mbo’er zet ik na hard werken nu de stap naar het hbo, hiermee hoop ik een voorbeeld te zijn voor andere mbo’ers.”

Geen model, maar een rolmodel
“In 2024 wil ik aan de Olympische spelen deelnemen. Als topsporter train ik hier elke dag voor, de hoofddroom is de Olympische spelen. Ook heb ik altijd als droom gehad om model te worden, sinds kleins af aan wilde ik ook altijd al in de politiek. Nu ben ik model, maar hier maak ik liever rolmodel van. Als rolmodel telt namelijk niet zozeer het mooi zijn, maar meer het voorbeeld kunnen zijn naar anderen. Een impact maken op de maatschappij, daar draait het om voor mij.”

“Inmiddels sta ik in de finale voor Mister International. Van de 80 deelnemers ben ik met 17 andere door naar de finale!” Tijdens de selectiedagen voor de verkiezing kwamen de knapste mannen uit heel Nederland bij elkaar om zich te presenteren voor de jury. Elke kandidaat kreeg tijdens de voorronde kort de tijd om de Mister die zij in zich hebben te laten zien! Hierbij werd onder andere gejureerd op uitstraling, uiterlijke verzorging, intelligentie en loopstijl. Na de selectie-dag afgelopen 30 mei 2021 werden de officiële finalisten bekend gemaakt op 1 juni 2021. De finale zal worden gehouden op 11 september 2021 in Theater De Kruispunt in Barendrecht, kaartjes voor de finale zijn beschikbaar via de kandidaten. De winnaar van de avond zal Nederland vertegenwoordigen als Mister International Netherlands in Azië en de 1st runner-up zal Nederland vertegenwoordigen in België, bij The Best Male Model of the Universe. Meer informatie vind je via: Mister International Netherlands.

Ishan licht toe: “Je kunt nog tot 10 september op mij stemmen, graag zelfs! Via de Instagram van Mister International en ook via facebook vind je mijn foto die je kunt liken. Daarmee heb je direct gestemd!”

“Maak werkelijkheid van de gedachtes en ideeën in je hoofd, dan kom je waar je wilt zijn!”

Durf te dromen!
Mijn tip voor andere mbo’ers is: durf te dromen! Alles is namelijk ontstaan vanuit één gedachte. Een vliegtuig is ook ontstaan vanuit een gedachte, daarna heeft iemand het gebouwd. Maak werkelijkheid van de gedachtes en ideeën in je hoofd, dan kom je waar je wilt zijn!