Rotterdam,
16
september
2020
|
09:19
Europe/Amsterdam

Minister-president Mark Rutte lovend over het mbo tijdens Nationale Opening mbo-jaar

Met veel enthousiasme over het mbo, opende Mark Rutte op 10 september het mbo-jaar 2020-2021 in Zwolle. Hij noemde het mbo de kurk waar Nederland op drijft: “Mbo’ers zijn de ruggengraat van de samenleving. De coronacrisis heeft ons dat duidelijker dan ooit laten zien. In de zorg, bij de politie, de detailhandel en op al die andere plekken. Belangrijk thema voor het mbo zijn de stages. We moeten samen zorgen dat, ook nu, zoveel mogelijk stageplekken voor mbo’ers beschikbaar blijven. Dit is niet alleen een investering in de jonge talenten en hun toekomst, maar ook in die van het bedrijfsleven en onze samenleving als geheel.”

In gesprek met studenten en docenten

De minister-president was ook benieuwd naar de verhalen van docenten en studenten. Hij ging in gesprek met onder andere Hendrik de Kok, Landelijk Ambassadeur mbo en online met onder andere Desiree Hernandez van Albeda. Desiree was de vorige Landelijk Ambassadeur mbo en is nu onderwijsassistent bij Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk.

Veel media-aandacht; Albeda in beeld bij Goedemorgen NederlandHet NOS-journaal, RTL Nieuws, Goedemorgen Nederland, ANP Nieuws en landelijke en regionale media: ze besteedden allemaal aandacht aan de Nationale Opening van het mbo-jaar. Vooral het tekort aan stageplaatsen domineerde het nieuws. En natuurlijk de komst van Mark Rutte naar Zwolle om het mbo-jaar te openen. Bij Goedemorgen Nederland was Albeda in beeld (9.28 m) met studenten en voorzitter van ons college van bestuur Ron Kooren. Onderwijsminister Van Engelshoven en Jacco Vonhof van MKB Nederland deden in RTL Nieuws een oproep aan bedrijven en scholen om creatieve oplossingen te bedenken waarmee stageplekken gecreëerd kunnen worden voor mbo-studenten.

Meer informatie

Lees hier een artikel over de opening van het mbo-jaar. De hele opening terugkijken kan via youtube.com/ditismbo. De afbeeldingen van de opening zijn in de fotogalerij te vinden. Op het YouTube-kanaal van Dit is mbo vind je ook de leuke filmpjes van Hendrik, Landelijk Ambassadeur mbo, in gesprek met studenten.