Rotterdam,
10
september
2019
|
14:46
Europe/Amsterdam

Minister De Jonge en wethouder Kasmi openen schooljaar Albeda

Op 2 september openden de Rotterdamse wethouder van Onderwijs, cultuur en toerisme Said Kasmi en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het nieuwe schooljaar van Albeda. geopend in de vertrouwde omgeving van het Nieuwe Luxor Theater. Kasmi stond stil bij het belang van mbo-studenten voor de maatschappij vuurde enkele vragen af op onze landelijke ambassadeur mbo Desiree Hernandez en de nieuwe Albeda ambassadeur Iylaf Bayati. Minister De Jonge nam de aanwezigen mee naar zijn tijd als onderwijzer en gaf eveneens aan hoe belangrijk het mbo is: “We leunen met ons volle gewicht op onze mbo-ers. De kurk waarop de samenleving en de economie drijft.”

Vervolgens was het podium voor de voorzitter van Albeda, Ron Kooren. Hij stond stil bij actuele ontwikkelingen, waaronder de verbouwingen die in de zomer plaatsvonden op divers Albedalocaties. Rode draad in zijn verhaal waren de missie & kernwaarden (persoonlijk, ambitieus en verantwoordelijk) van Albeda en de aandachtspunten voor het komend schooljaar. Daarnaast deed hij een oproep aan studenten en docenten om zich aan te sluiten bij Albeda Next, een beweging voor studenten met een sterke link met loopbaan en burgerschap. Als bijzondere gast nodigde hij student Tim Bienefelt, van de opleiding Zelfstandig werkend bakker, uit op het podium. In augustus streed hij op de WorldSkills voor de titel wereldkampioen Boulanger. Tim was erg blij met alle aandacht en ontving een dinerbon voor hem, zijn familie, docent Cees bakker en zijn coach en meesterbakker Hiljo Hillebrand. Onder een daverend applaus verliet Tim het podium.

Daarna was het woord aan cabaretier Guido Weijers die de zaal een masterclass gaf over geluk. Na een uitgebreid betoog, sloot af met de woorden dat ‘geven’ gelukkiger maakt. Dat dit waars is, bewees zangeres Shirma Rous. Zij gaf tijdens de jaaropening twee prachtige nummers weg: Imagine en Respect.

We kijken terug op een mooie en inspirerende jaaropening.

Klik hier voor de foto’s van de jaaropening.